banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Yaralı Kızıl Şahin'e duyarlı vatandaş sahip çıktı

 

Şırnak ve çevresinde çok sık görülen Kızıl Şahin (Aguila chrysaetos), çocuklar tarafından yakalanınca, mahalle sakinleri tarafından yetkililere teslim edildi.

Gündoğdu Mahalle sakinlerinden Zeki Tatar, yaralı ve tüyleri dökülmüş bir Kızıl Şahin’le çocukların oynadığını görünce, yaralı kuşa sahip çıkıp yetkililere haber verdi.

Tatar, şahini çocukların elinden aldıktan sonra bir süre işyerinde muhafaza etti. Daha sonra da durumu, Orman Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma Şube Müdürlüğü’ne haber verdi.

Gelen ihbarı değerlendiren Doğa Koruma şube ekipleri Kızıl Şahin’i alıp Şırnak Tarım İl Müdürlüğü Veterinerine muayene ettirip durumu hakkında bilgi edindi. Muayeneden sonra Kızıl Şahin’e beslenmesi için kırmızı et verildi.

Konuyla ilgili konuşan Doğa Koruma Şube Müdür Vekili Çiğdem Karaahmetoğlu, “Gündoğdu Mahallesi’nde duyarlı bir vatandaş tarafından Kızıl Şahin’in bulunduğu ihbarı üzerine ekiplerimizi gönderdik. Şahini veterinere muayene ettirdik. Bakımsız ve vitaminsizlikten tüyleri dökülmüş, birkaç günlük bakımdan sonra hayvanın uçması öngörüldüğünde tekrar doğaya salacağız.” diye konuştu.

Karaahmetoğlu ayrıca, Kızıl Şahin’in tedaviye olumsuz tepki vermesi halinde, Şanlıurfa Doğa Koruma Bölge Müdürlüğündeki rehabilitasyon merkezine göndereceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.