banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Viranşehir'de elektrik faturaları kafa karıştırıyor
Kesme-Bağlama ücreti vatandaşlardan alınan elektrik ücretine göre değişkenlik göstermesi ise kafalarda bir başka soru işareti oluşturdu. Yetkililerle yapılan görüşmemizde bunun Kaçak Kayıp Bedeli olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlardan alınan bu paranın yasal bir dayanağının olmadığı daha önce ki Tüketici hakları komisyonu tarafından ortaya konulmasına rağmen Viranşehir’de neden hala bu paranın alındığına cevap bulunamadı.



CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

1-     Vatandaşlardan alınan bu para Faturanın Kesme-Bağlama kısmında bulunuyor. Hiç borcu bulunmayan ve elektriği kesilip bağlanmayan vatandaşlardan alınan bu paranın yasal dayanağı nedir?

2-     Eğer bu para kesme-Bağlama ücreti ise neden faturaların miktarına göre değişkenlik gösteriyor?

3-     Yetkililerin’’ Bu alınan para Kaçak Kullanım Bedelidir’’ dediği para daha önce birçok Tüketici Hakları Komisyonu tarafından iadesine karar verilmesine rağmen neden hala alınıyor.

4-     Vatandaşlara kesilen faturada okuma bedeli olarak görülen kısımda alınan paranın yasal dayanağı nedir?

5-     Faturalar da belirtilen kısımlar ile ilgili olarak neden vatandaşlar bilgilendirilmiyor?

6-     Bu sayılan ve diğer konularda Viranşehir dedaş işletmesi herhangi bir açıklaması ver mıdır?

Sözü edilen konular ile ilgili olarak mağdur durumda bulunan vatandaşların bir an önce Viranşehir tüketici komisyonuna başvurmaları gerekiyor. Bunun için Vatandaşlar ellerinde ki faturanın bir fotokopisini çekerek bir dilekçe ile İlçe Tüketici Hakları Komisyonuna başvurarak haklarını arayabilirler. Yazılan dilekçeye ek olarak fatura fotokopisi eklenip Viranşehir Kaymakamlığından sevk edilerek Viranşehir Vergi dairesin de bulunan Tüketici Hakları Komisyonu üyesine teslim edebilirler. Haksızlığa maruz kalan vatandaşların bir an önce başvurularını yapmaları gerekiyor.

Vatandaşlarımızı uyarıyoruz: Faturanızda alakası olmayan kalemler ile ilgili sizden bir ödeme talep ediliyorsa o zaman Bir dilekçe ile son fatura fotokopisi hazırlanıp Kaymakamlıktan havale ettikten sonra Vergi Dairesinde bulunan Tüketici Hakları komisyonu üyesine baş vurup hakkınızı arayabilirsiniz. 
bizimgazete63.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.