banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

Vanlı depremzede kadınlar Peygamberler Şehrindeler (VİDEO ve FOTOĞRAFLI)
Şanlıurfa Valisi Güvenç ise; “11 Peygamberin ayak izlerinin olduğu ve Hz. İbrahim Peygamberin makamı olan Şanlıurfa’dasınız. Van Depremi ile kardeşlik bağlarımız daha da güçlendi. Sizler adına 74 milyon Türkiye’ye yardımlarından ve dualarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Van Valiliği ve Şanlıurfa Valiliğinin birlikte organize ettiği Van’da Mimar Sinan Çadır Kentte yaşayan kadınlar Şanlıurfa, Mardin ve Hasankeyf Gezi Programı kapsamında Şanlıurfa’ya geldi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..




Gezi programı kapsamında Şanlıurfa’ya Van’dan Şanlıurfa’ya gelen 49 kadın ve Çadırkent Genel Koordinatörü Mehmet Hamcan Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarından olan Balıklıgöl ve Urfa Kalesini gezdi.

Eyüp Peygamber cami ve türbesini gezen Vanlı kadınlar Şanlıurfa Öğretmenevinde Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş tarafından karşılandı. Burada Valiliğin organize ettiği yemeğin ardından daha önce Şanlıurfa’ya yerleştirilen Vanlı depremzedeleri ziyaret etmek üzere Yenişehir İl özel İdaresi Misafirhanesine geçen kadınlar burada Vanlı hemşerileriyle buluştu. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in de katıldığı Vanlı kadınların buluşması programında Vali Güvenç depremzedelerle sohbet etti.



Depremden sonra 75 gün çadırda yaşam mücadelesi veren kadınların stres atmalarına yardımcı olacak bir gezi düzenlediklerini belirten 9 çadırkentten sorumlu Koordinatör Mehmet Hamcan; “Geride çoluk çocuğu olmayan, bakımıyla sorumlu olmayan annelerimizi Peygamlerler diyarı ve Mardin’e geziye getirdik. Bundan sonra bu şekilde turlarımız devam edecek” dedi.



Vanlı depremzedeler yapılan bu organizasyondan memnuniyetlerini dile getirirken, Vali Celalettin Güvenç,  Şanlıurfa’ya gelen depremzedelere barınma, istihdam ve çocukların eğitimleri için verdikleri önemi dile getirdi.



Türkiye büyük bir felaket yaşadığını söyleyen Vali Güvenç, Van’da 500 binin üstünde vatandaşın evsiz barksız kaldığını anlattı. Uzun süredir orada insanların hayatlarını devam ettirmeye çalıştığını ifade eden Vali Güvenç, “Bu depremle beraber bir şey daha görüldü. Türkiye tek yürek tek bilek hepimiz Vanlıyız hepimiz Urfalıyız hepimiz Kayseriliyiz hepimiz İzmirliyiz. Herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğini planlamaya daha çok gayret edeceğiz” dedi.



Vali Celalettin Güvenç Van’da okulların açılmaya başladığını ve çocukların eğitiminin üstünde önemle durulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu kapsamda Şanlıurfa olarak bizde 2 bin 460 nüfusu ilimizde ağırlıyoruz. Diğer illerden farkımız toplam 350 insanımıza da iş verdik, istihdam sahibi yaptık maaşlarını düzenli bir şekilde alıyorlar. Bütün çocukları da 500 civarında çocuğumuzu da burada okullarına yerleştirdik” dedi.



Vali Celalettin Güvenç devletin Van’a 2 milyar TL’nin üzerinde yardım gönderdiğini ve birçok konuda devletin Van’ı yalnız bırakmadan yardımlara devam ettiğini bildirdi.



Morallerini yüksek tutmalarını isteyen Vali Güvenç, “Şanlıurfa’nın manevi havası sizlere huzur verecektir. Bu gezi kapsamında moral verecektir. Bizden Van’a selamlar götürün” dedi.



Konuşmanın ardından Vali Güvenç’e Van’dan gelen misafirler tarafından plaket takdim edildi. Bu arada 5 günlük gezi programına çıkan Mimar Sinan Çadır Kentten 49 kadın Şanlıurfa’daki gezilerinin ardından Mardin ve Hasankey’i de gezecek ve daha sonra Van’a dönecek.  

VİDEO  

www.balikligol.com



vanlı depremzede kadınlar Şanlıurfa mardin gezisi ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.