banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Van'ın otopark sorunu parkomatla çözülebilir

İlin kronikleşmiş sorunlarından olan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan otopark sorunu gündemdeki yerini kururken, uzmanlar  sorunun daha önce uygulanan parkomat sistemi ile çözülebileceğine işaret ediyor.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Van Şubesi ile Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, sorunu çözmenin Büyükşehir Belediyesinin işi olduğunu ifade ederek, daha önce AK Partili Belediye tarafından uygulanan Parkomat sistemi ile problemin çözülebileceğini kaydetti.

“Bu sorunu çözmek Büyükşehir Belediyesinin işidir”

Vatandaşların araçlarını gelişigüzel cadde kenarlarına park etmesinin, hem esnafı hem de yayaları mağdur ettiğini aktaran Tuğrul, “Otopark sorununu çözmek, öncelikle Büyükşehir Belediyesinin işidir. Çünkü bir ilde otoparkları belediye yapar. Belediyeler ve il trafik müdürlükleri ise ilde yaya ve araç trafiğini düzenler. Halkımızda da otopark kültürü gelişmemiş. Esnaf olarak aracımızı getirip dükkânımızın önüne park ediyoruz. Akşama kadar o araç orada kalıyor. Bu da ister istemez trafikte aksamalara neden oluyor.” dedi.

Parkomat sistemi park sorununu çözer mi?

Daha önce Ak Partili Belediye tarafından uygulanan parkomat sisteminin getirilmesi durumunda bu sorunun minimize edileceğini belirten Tuğrul, “Daha önce ilimizde uygulanan parkomat sistemini bizler de istiyoruz. Bu sistem gelirse vatandaşlarımız araçlarını cadde kenarına park edip trafiği aksatmak yerine otoparkları tercih etmeye başlayacak.Bu arada bir istihdam da oluşturulmuş olur. Biliyorsunuz parkomat sistemi Belediyenin belirlediği cadde ve sokaklarda ücretli olarak araçların park edilmesi olayıdır. Bu en azından araçların düzenli bir şekilde park edilmesinin ve şehir içi trafiğinin bu kadar felç olmasının önüne geçilir. Bizler de bu yüzden parkomat sistemini benimsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kış aylarının gelmesiyle park sorunun tam bir çileye dönüştüğünü ifade eden Tuğrul, “Vatandaşlarımızdan ricamız zorunlu olmadıkça araçlarını çıkarmasınlar ve toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Park sorunumuz inşallah 2016 yılında tamamlanması planlanan Maraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yapımı devam eden çok katlı otoparkla da o civarda yaşanan sorun minimize olur. Bunun yanı sıra trafik akışının en fazla olduğu İskele Caddesi’nin çift şerit olarak kullanılması da şehir içi trafiğini bir nebze de olsa rahatlatacaktır.” diye konuştu.

Öte yandan uzun süredir ilde tartışılan otopark sorunu, HDP’li Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında da tartışma konusu olmuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.