banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Van'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Seçim Güvenliği Toplantısı Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında Valilik Tuşba Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Vali Taşyapan, seçim güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, kentte 2 bin 19 sandıkta 599 bin 698 kişinin oy kullanacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Valilik olarak seçimin güven içinde geçmesi ve vatandaşların özgür iradeleriyle oylarını kullanabilmelerini sağlamakla görevli olduklarını söyledi.

Bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını belirten Taşyapan, vatandaşların özgür iradeleriyle oylarını kullanmasını istedi. Doğu Bölgesinde bazı illerde oy verme işleminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından saat 07.00 ile 16.00 olarak belirlendiğini hatırlatan Vali Taşyapan, Vanlıların 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullanacağını söyledi.

Seçim günü için Van’ın her yerinde görev yerlerine göre emniyet ve jandarma teşkilatının gerekli bütün güvenlik tedbirlerini planladığını ifade eden Taşyapan, “Bütün sandıkların başında güvenlik tedbiri almış durumdayız. Vatandaşlarımıza çağrımız, hiç kimsenin baskısına, tehdidine veya etkisinde kalmadan özgür iradeleriyle sandık başına giderek kendi iradelerini kullanmalarıdır. Bu konuda hiçbir tereddüt duymasınlar." dedi.

“Van'da 2 bin 19 sandıkta 599 bin 698 kişi oy kullanacak”

Van'da toplam 2 bin 19 sandıkta 599 bin 698 kişinin oy kullanacağını da sözlerine ekleyen Vali Taşyapan, "Bunun bin 76'sı polis bölgesinde 943'te jandarma bölgesinde yani kırsalda yer almaktadır. Yaklaşık 7 bin personel ve jandarmamız görev yapacak. Polisimiz de 2 bin 800 personelde il ve ilçe merkezlerinde görev yapacak.” bilgisini verdi.  

Seçim propaganda döneminde partilerin iyi bir iş birliği gösterdiklerinin altını çizen Vali Taşyapan, partilere teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.