banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Van'da okula molotoflu saldırı

Van’ın İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Vali Ali Cevdetbey İlkokulu’na gece saatlerinde Molotof bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda okulun birçok bölümü kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’ndeki üç katlı Vali Ali Cevdetbey İlkokulu’na gece saatlerinde gelen şahıslar ellerindeki Molotof bombalarını okulun camlarından içeriye fırlattılar.  Çıkan yangında sınıfların yanı sıra müdür ve öğretmenler odası kullanılamaz hale geldi. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, okulun dışında bulunan güvenlik kameralarını da tahrip ettikleri ve tüm camları kırdıkları görüldü.

Sabah saatlerinde okula gelerek incelemelerde bulunan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, okul binasında basın mensuplarına bilgi verdi.

“Bunlar okul yakarak öğrencilerimizin geleceğini karartmaya çalışıyorlar”

Okullara saldırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını belirten Yavuzer, “Dün gece kimliği belirsiz kişiler maalesef Eğitim yuvalarımıza haince saldırmışlardır. Bu okulu şuursuzca, bilinçsizce yakmışlardır. Çünkü yaktıkları okul kendi çocuklarının okulu, kendi mahallerinin okulu. Bu mahallenin muhtarı ve velilerimiz sürekli bize gelerek sürekli daha güzel okullar yapmamızı isterlerken, bazı insanlar da mevcut olan okullarımız yakarak, öğrencilerimizin geleceğini karartmaya, onların önlerini kapatmaya çalışmaktadırlar. Bu da belli ki aydınlıktan korkan insanlardır. Çocuklarımızın cahil kalmasını isteyen insanlar bu şekilde emellerine ulaşmaya çalışıyordur.” dedi.

Aynı okul daha önce iki sefer saldırıya uğramıştı

Okulu en kısa sürede eskisinden daha güzel bir hale getireceklerini ve eğitim öğretime yetiştireceklerini ifade eden Yavuzer, “Bundan üç gün önce bu okulumuza yine ses bombası attılar. Ondan bir hafta önce de yine molotoflu saldırıda bulunmuşlardı. Önceki saldırılarda okulumuz ciddi bir zarar görmedi. Ama bu son saldırı maalesef okulumuza ciddi zarar verdi.” şeklinde konuştu.

İmam Hatip okuluna da saldırı yapıldı

Bundan sonraki süreçte de Van Gölü İmam Hatip okuluna benzer bir saldırı yapıldığını hatırlatan, Yavuzer, “Orada yakma olayı gerçekleşmedi. Fakat içeri giren saldırganlar okulun bütün donanımı tahrip ederek okulumuzu kullanılamaz hale getirdiler. Onunla ilgili de çalışmalarımız başladı. İnşallah o okulumuzu da eğitim- öğretim dönemine yetiştireceğiz. Çocuklarımız huzur içerisinde okullarına devam edeceklerdir.” diye konuştu.

“Okulları yakarak hiçbir yere varılmaz”

Saldırıyı yapanlara da seslenen Şükrullah Yavuzer, “Okulları yakarak hiçbir yere varılmaz. Bu düşüncede olan insanlar bu fikirlerinden bir an önce vazgeçmeli. Böyle bir yaklaşımın dünyanın hiçbir yerinde kabul görülmeyeceğini belirtmek istiyorum. Bu bilinçsizliğin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Az önce veli ve çocuklarımızla da konuştuk. Onlar bizden daha üzgün ve öfkelidirler.” ifadelerini kullandı.

Okulda ilk belirlemelere göre 200 bin TL’nin üzerinde maddi hasarın meydana geldiğini ve diğer okullarla birlikte zararın bir milyon TL’yi aştığı belirtiliyor.

Öte yandan okula gelen öğrenci ve veliler olaya tepki gösterdi. (Cihad Coşar-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.