banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Van'da karakola bombalı saldırı:14 asker yaralı

Van’ın Başkele ilçesi İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı’na, önceki gün PKK’lilerce bomba yüklü araç patlatıldıktan sonra, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı, Olayda 14 asker yaralandı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı’na 06 Ekim 2015 günü saat 18.35 sıralarında PKK’lilerce bomba yüklü araç patlatılarak, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya görevli askerlerimizce anında ateşle karşılık verilmiş, çatışma sonucunda 14 personel hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Karakola ulaşan 112 ekiplerince yapılan ilk müdahaleyi müteakip yaralı askerler, helikopterle Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne ve Van Asker Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Çıkan çatışmada bir terörist silahı ve telsiziyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat yürütülmektedir.”  denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.