banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Van'da Eğitim Çalıştayı başladı

Van Şişli Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 15 il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı’nın başkanlığında başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı çalıştayda, hem Türkiye’nin genel olarak eğitim sorunlarını hem de çatışmalardan dolayı sorunların yaşandığı bölgenin eğitim sorunlarını tartışacaklarını söyledi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB olarak bölgesel istişare toplantılarına başladıklarını belirterek, “Bunun ilkini de Marmara Bölgemizde yapmıştık. Marmara bölgemizdeki illerimizin milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları maarif müfettişleri başkanlarıyla. Bugün de Van’da 15 ilimizi kapsayan bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımıza Van dışında Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli il milli eğitim müdürlerimiz, milli eğitim müdür yardımcılarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, maarif müfettişleri başkanlarımız katılıyorlar. Yaklaşık 200 katılımcılı bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Bu toplantılarda öncelikli eğitimin ve milli eğitimin genel sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Bakan Avcı, “Merkez teşkilatımızın yönetim kadroları ile sizlerle eğitimimizin ilgilendiren genel ve yerel sorunlarımızı bu süreçte enine boyuna tartışma görüşme fırsatları bulacağız.” diye konuştu.

Eğitime ara vermek durumunda kalan yerlerdeki derslerin telafisi konuşulacak

Beklentilerin ve önerilerin konuşulacağını dile getiren Avcı, “Yetiştirme kursları ve temel eğitimde orta öğretime geçiş süreci ile ilgili istişare toplantısını Müsteşar Yardımcımız Muhterem Kurt bey yönetecek. Daha sonra Talim Terbiye Kurul Başkan Vekilimiz Hüseyin Şirin Bey, ders programlarımız, müfredat, yenilik çalışmalarımız, özellikle aksayan derslerin eğitime ara vermek durumunda kalan ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki, okullarımızdaki derslerin telafisi için yapılan hazırlıkları aktaracak. Ardından Destek Hizmetleri Genel Müdürümüz Bahattin Gök Bey tarafından özellikle illerimizi ilgilendiren ödenekler, yatırım programları, yatırım programlarına girmiş olan ve girmesi gereken proje önerilerini konuşacağız.” şeklinde konuştu.

Öğretmen atamaları ve sirkülasyonu konuşulacak

Bölgedeki ve illerdeki yatırımların da konuşulacağını belirten Avcı, “Öğretmen atamalarımızı konuşacağız, özellikle illerimizi ilgilendiren öğretmen sirkülasyonu, ve bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları hakkında arkadaşlarımız sizleri bilgilendirecekler. Yönetici atamaları konusunda yine istişare edeceğiz. Dolayısıyla bu istiare toplantımızın hem Türkiye’nin genel olarak eğitim sorunlarını hem de özel olarak bu 15 ilimizin sorunlarını enine boyuna tartışacağımız.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.