Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_nubup8rgnvckj50g3to2d5k3v1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Van'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Van'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Van İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir otelin konferans salonunda imamlar ve Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, günün önemini belirttikten sonra personelin Camiler ve Din Görelileri Haftasını ve hicri 1437 yeni yılını tebrik etti.

İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anımsatan bir dua ile sözlerine başlayan Arvas, “Özellikle İslam coğrafyasında ezilen, üzülen, horlanan, işkence gören, göçe zorlanan ve insanlık dışı muameleyle karşı karşıya kalan bütün insanların kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” şeklinde temennide bulundu.

Müslümanlar için muharrem ayının önemini anlatan Arvas, “Peygamberler tarihi incelendiği zaman Muharrem ayının bir uyanış bir diriliş ve kurtuluş hareketlerinin yaşandığı olaylarla dolu bir ay olduğu görülecektir. Acı olaylar da yaşanmıştır. Mesela Kerbela hadisesi bütün Müslümanları derinden yaralamıştır. Tarihte bazı kesimler tarafından bu olay istismar edilmiş ve yine Müslümanların aleyhine olacak şekilde bir acitasyona dönüştürülmüştür. İslam tarihinde meydana gelen bütün olaylardan dersler ve ibretler çıkartmak gerekir. Geçmişin muhasebesi geleceğin hazırlığına alt yapı oluşturmalıdır.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü M. Fudayl Erkoç, “imamlar bulundukları bölgenin sigortasıdır. Müezzinler emin olan insanlardır. Her birimizin insanlara örnek olmaya ihtiyacı vardır. Tarih boyunca insanlar Müslümanları örnek aldıkları için İslamiyeti seçmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.