banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Van KHB genel sekreteri görevinden istifa etti

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem yaptığı yazılı açıklama ile görevinden ayrıldığını duyurdu.

Bir yıllık süreyle geldiği Van’da 8 yıldır görev yaptığını anlatan Öktem, “Bu süre zarfında yaptığımız şey kısacası sahip olduğumuz yetkileri en iyi şekilde değerlendirip Van’da sağlığın kalitesini ve çıtasını yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstermekti.” dedi.

“Van’ı bölgenin sağlık üssü haline getirdik”

Bunu yaparken gerek sosyokültürel faktörler, gerekse 2 ayrı depremin yaşanmış olması çalışmalarını yavaşlatan faktörler olduğunu belirten Öktem, “Tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza azimle devam ettik ve bu çalışmaların neticesinde Van’ın sağlık kalitesinde ilerleme sağlayarak, Van’ı bölgenin sağlık üssü haline getirdik. Tabi ki bu başarı bana ait değil bakanlığımızın desteği ve ekibimle birlikte Van’ın tüm sağlık çalışanlarına aittir. Hepsine buradan teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Van’da sağlığın kalitesini yükseltme yolunda elinden gelen gayreti gösterdiğini dile getiren Öktem, gayretin kendilerinden başarının ise Allah’tan olduğunu ifade etti.

“Benim de Van’ın bu güzelliklerine veda etme zamanım gelmiştir”

Van’a veda etme zamanının geldiğini söyleyen Öktem, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ve saygılarını sunduğunu belirtti. Öktem, “Ayrıca bu görevi bana tevdi etmiş olan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum Kurum Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ekibine, kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum Kurum Başkanımız Sayın Yrd. Doç. Hakkı Yeşilyurt ve ekibine teşekkür ve şükranlarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

Öktem son olarak şu ifadeleri kullandı: “Van’a veda ederken beni 8 yıl boyunca bağrına basmış olan değerli Van Halkı’na sağlık, esenlik, huzur ve barış dolu günler diliyor sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah’ a emanet olun.”

Öte yandan Van’da bulunduğu süre zarfında Muradiye Devlet Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevlerinde bulunan ve 11 ay önce Dr. Vural Polat’ın istifa etmesi üzerine Genel Sekreterlik görevini yürüten Dr. Özcan Öktem, dindar kimliğiyle de biliniyordu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.