banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Valilikten Sanayi Esnafına Önemli Uyarı


Müdürlük, Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere 679 TL idari para cezası  uygulanacağını söyledi

İşte Şanlıurfa Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan o açıklama: 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2011 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin, 30 Nisan 2012 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

1)    Müdürlüğümüzden temin edecekleri veya Müdürlüğümüz web sayfası (http://sanliurfa.sanayi.gov.tr/) “Dökümanlar” bölümünde yer alan, SANSİC B formu  doldurularak  bir dilekçe ekinde Şanlıurfa  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilir.
Veya,

2)    Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr)  “e-hizmetler” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetveli İşlemleri ” linki kullanılarak  Yıllık İşletme Cetveli  bilgileri elektronik ortamda girilir.

Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 679 TL idari para cezası  uygulanır.

SANAYİ SİCİL BELGESİ VİZESİ:

Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.