banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Vali Mutlu'dan övgü; Şanlıurfa özel bir şehir

Vali Mutlu, Şanlıurfa Heyeti’ni makamında kabul etti. Şanlıurfa Derneği Başkanı Durak Parlakçı, işadamı Azmi Akbıyık, yazarımız Müslüm Aktürk, Mercek Haber Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Üner, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi- İşadamı Halil Canarıkan, AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, işadamı Adnan Güven, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri Ekrem Aydın, işadamı Zeynel Abidin Keskin, Güllüoğlu Baklavaları Genel Müdürü Mehmet Sani Doğan, Bahçelievler Devlet Hastanesi Yöneticisi Şemsettin Döğücü, Şanlıurfa Derneği 2.Başkanı Ali Rıza Küçükler, Şanlıurfa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av.Ahmet Küçük, Birecik Derneği Başkanı Prof. Mustafa Özateş, Hilvan Derneği Başkanı Mehmet Taşıyan, Ceylanpınar Derneği Başkanı Mehmet Tapucu, Siverek Derneği Başkan Yardımcısı Halil Yoğunlu’dan oluşan heyetin nezaket ziyareti sırasında konuşan İstanbul Valisi Mutlu, Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü ve özellikle “Peygamberler Şehri”unvanı dolayısıyla özel bir kent olduğunu ifade etti. Şanlıurfa denince akla sıra geceleri ve lezzetli bir mutfağın da geldiğini vurgulayan Mutlu, Şanlıurfa heyetine, ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Heyette yer alan Müslüm Aktürk’ün, “Sayın Valim, bir süre önceki ziyaretim sırasında Şanlıurfalı olduğumu öğrenince bana ‘Şanlıurfalıların sesi niçin fazla çıkmıyor?’ şeklinde bir soru sormuştunuz. Şu anda o sorunun muhatapları olan dernek başkanları burada” demesi üzerine Vali Mutlu, “Şanlıurfa’yı seviyoruz, Şanlıurfa’nın özel bir şehir olduğunu biliyoruz. İşte bunun için Şanlıurfalıların İstanbul’da daha etkin olmalarını bekliyorum.” dedi.


TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEK

Şanlıurfa Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı’nın, Şanlıurfa’yı temsilen İstanbul’da sadece 6 derneğin faaliyet gösterdiğini belirtmesi üzerine Vali Mutlu, şöyle devam etti: “Sayının fazlalığı değil nitelikli hizmet üretebilmek önemli. İstanbul’da bırakın şehirleri, ilçeleri köylerin bile dernekleri var ama birçoğu tabeladan öteye gitmiyor. Ayrıca fazla derneklere bölünüp ayrışma yaşanacağına birleşip, tek çatı altında daha gür ses çıkarabilmek daha yararlı olur.”

KEÇE HEDİYE EDİLDİ

Bu arada, ziyaret sırasında işadamı Azmi Akbıyık, Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya keçe ve bir tablo hediye etti. Tabloyu inceleyen ve çok beğendiğini ifade eden Mutlu, keçeyi açtırarak objektiflere poz verdi. Hediyeler için teşekkür eden Vali Mutlu, şerbet ikram ettiği Şanlıurfa heyetini kapıya kadar yolcu etti.

 

Haber: Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.