banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfa'nın temizlenemeyen öteki yüzü

Kent merkezinin birçok mahallesinde temizlik sorunlarının yaşanmasına bağlı olarak, tepkiler büyürken, vatandaşlar temizlik araçları ve personellerin artırılmasını istedi.
“ÇOCUKLARIMIZIN HAYATI RİSK ALTINDA”

Kent merkezinin birçok mahallesinde temizlik sorunlarının yaşanmasına bağlı olarak, tepkiler büyürken, vatandaşlar temizlik araçları ve personellerin artırılmasını istedi. Daha çok, çocukların sağlığını tehdit edici bu durumların ortadan kalkması için belediyenin harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Murat Işık adındaki vatandaş, “bizler yıllardan beri bu sorunlarla mücadele ediyoruz, bizler artık alıştık ama çocuklarımız aynı durumu yaşamasınlar. Çocuklarımız evden çıktığı anda pisliklerin içine giriyor, hiçbir şekilde oyun alanı yok. Böyle olunca çocuklarımızın hayatı risk altında kalıyor. Artık büyükşehir olduk ve yeni belediye başkanımızın bu durumları görmesini ve ona göre çalışma başlatmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“MİSAFİR AĞIRLAMAKTAN UTANIYORUZ”

Alt ve üstyapıların olmadığı Yenice mahallesinde suların yol ortasında akması ve çöplerin birikmesi sonucu, etrafta görüntü kirliliği oluşurken, öte yandan pis kokular da yayılıyor. Bu duruma bağlı olarak, misafir ağırlamaktan utandıklarını söyleyen Işık, il dışından gelen misafirleri mahalleye getirmediklerini söyledi. Işık, şunları kaydetti: “Mahallemizde bu kadar temizlik sıkıntısı varken, il dışından gelen misafirleri burada ağırlamıyoruz. Ya Bahçelievler ya da Yenişehir mahallelerindeki arkadaşlarımızın evine gidiyoruz. Çünkü burada bizler zor yaşıyoruz, misafirlerimizin bu rezaleti görmesi görmelerini istemiyoruz. Defalarca belediyeye dilekçe verdik, temizlik sorunları giderilsin istedik, yollarımız yapılsın istedik ama bizimle ilgilenen olmadı” ifadelerini kullandı.

“HASTALIKLAR ARTIYOR”

Mahalle içerisinde çöplerin birikmesine bağlı olarak türeyen hastalık bulaşıcı sineklerin özellikle tifo hastalığına yol açtığını söyleyen vatandaşlar, mahallede daha çok yaz aylarında hastalıkların arttığını söyledi. Yaz aylarında yağışların olmamasına bağlı olarak, çöplerin rüzgarla birlikte savrulduğunu ve hastalıklara davetiye çıkarttığını söyleyen Ramazan Zencir, “kış aylarında çamura bata çıka evimize ulaşıyoruz, yaz aylarında ise, toz duman altında kalıyoruz. Bunların ynı sıra, yaz aylarında sivrisinekler artıyor ve çocuklarımız sıtma, tifo gibi hastalıklara yakalanıyor. Gerçekten böyle bir hayat yaşamaktan bıktık, belediye artık bizim mahalleyle de ilgilensin” dedi.

DSİ’NİN ARKA TARAFI DA ÇÖPLERLE DOLU

Kenar mahallelerin yanı sıra Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün arka kısmı da aynı şekilde temizlik çalışmalarından yoksun. İl dışından gelen kişilerin rahatlıkla görebileceği bir yerin bu şekilde çöplük altında olmasına tepki gösteren vatandaşlar, yeni belediyeden umutlu olduklarını ve temizlik sorunlarının sona ermesini istedi. Büyükşehir yasasıyla birlikte temizlik sorunun üstünde durulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, temizlik aracı ve personel sayısının artırılmasını beklediklerini kaydetti.
Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.