banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfalılar Balıklıgöl' de sabahladı

 Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi münasebetiyle genç, çocuk, yaşlı, kadın binlerce kişi camilere akın etti. Merkezde bulunan camilerden Eyyüp Peygamber ile Mevlidi Halil Camilerine akın eden Urfalılar içeride yer bulamayınca cami avlusunda ve parklarda namaz kıldığı görüldü.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan ve Hz. İbrahim’in doğduğu yer olarak bilinen Mevlidi Halil (Dergah) camisine gelen binlerce kişi, içeride ve avluda yer bulamayınca caminin damında namaza durdu. Kadınların da camilere yoğun ilgi gösterdiği gecede sabahlara kadar namazlar kılındı, dualar edildi. 

Gecenin kalabalığından Balıklıgöl de nasibini aldı. Kadir gecesini ihya etmek için Balıklıgöl’ e akın eden binlerce Urfalı, yeşil alanda oturarak sabahladı. Kalabalık o kadar çok fazla oldu ki neredeyse iğne atsan yere değmezdi. 

Sahurlarını Balıklıgöl’ de yapan binlerce kişinin, sakalı şerifi ziyaret etmek istemesi izdiham yol açtı. Birçok kişinin de sabah namazının ardından park ve camilerde yattıkları görülürken bazılarını ise eşyalarını toplayıp evini yolunu tuttuğu görüldü.

 Kadir Gecesini ihya etmek için camilere akın edenler binlerce kişi İsrail’in zulmüne maruz kalan Gazze halkı için dua etti Şanlıurfa İl Müftülüğü ise geceyi eda etmek için Mevlidi Halil camisinde Kadir Gecesi mevlit programı düzenledi. 

Mevlidin okunduğu programda bir konuşma yapan İl Müftüsü İhsan Açık, Kadir gecesinin öneminden bahsetti. (Sedat Kuşulay- Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.