banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfalı Yetimler sevindi

12 yetim-öksüz aileye gönüllülerden anahtar teslimi daire…

Şanlıurfalı gönüllü hayırseverlerin kendi imkanları ile yaptıkları, dairelerin anahtar teslimi yapıldı.

Teslim törenine, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Karaköprü belediye başkanı Av. Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil Mutlu, Deniz Feneri genel başkanı ,Av. Mehmet Cengiz ,Anadolu gençlik derneği başkanı  Fuat Keşküş, İHH Şanlıurfa koordinatörü Behçet Atilla ,Vakıflar bölge müdürü Müslüm Tüysüz ,Gazeteci Yazar Hüseyin Öztürk, Sivil toplum kuruluş başkanları ve kalabalık bir yardımsever gönüllüleri katıldı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda:

Deniz feneri il temsilcisi, Osman Gerem, “İnsanların en hayırlısı, insanlara hayırlı olandır.” Biz ilk etapta bu daireleri yaptık. Şimdi bu çocuklarımızın eğitimi,  yetiştirilmesi çok önemli bu konuya yoğunlaşacağız ”dedi.

 

  Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, “Bu görev aynı zamanda belediye olarak bizlere de düşüyor. Devletin yapması gerekenler sizler yapıyorsunuz. Bizler imkanlar nispetinde yapmaya çalışıyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun ”dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan , “Bu tür sosyal projelerin yapılması çok sevindirici bir olay. Yapanlardan , katkı sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu hepimizin görevi, fakir bir insan bir yetimin başını okşayarak dahi sevindirebilir bu konuda herkes üzerine düşeni yapması gerekir ”dedi.

 

Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz,” Allah bu evleri yapanlara Cennete köşk nasip etsin. Bu evlerin beyaz eşya, halı, çekyat vb. gibi ihtiyaçlarını deniz feneri olarak biz karşıladık. Bu hizmetler bizi çok sevindiriyor. Şanlıurfa’da birçok aileye  yardımlar yaptık, İstanbul’a gelen Şanlıurfalıların kalacak yer sorunlarını biz çözdük. İnşallah hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

 

Günyüzü yönetim kurulu üyesi, Mustafa Dörtbudak,  Yetim-öksüz  yardıma muhtaç ailelerin bir nebzede olsa gözyaşlarını dindirmek ve sosyal ihtiyaçlarına çare bulmak amacıyla Şanlıurfalı gönüllüleri  olarak yılda 1 ev yapmaya başladık. Daha sonra 12 aileye daire  yapmaya  karar verdik. Ve yüzümüzün akıyla şu anda anahtar teslimi yapıyoruz” dedi.

 

DAHA SONRA ANAHTARLARIN TESLİMİ YAPILDI.

Anahtar teslim alan ailelerin duygulu konuşmaları ve sevinçleri  dikkat çekti.

Program, Günyüzü Dernek başkanı Veysel Polat’a plaket ve anahtar teslimi ile son buldu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.