banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Urfalı Yalçınkaya gitti, yerine Erbil geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Erbil'i seçti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gül'ün, Erbil'i Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın görev süresinin 21 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek  olmasından dolayı bu atamayı yaptığı belirtildi.

 

 Erbil, emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

 

ABDURRAHMAN YALÇINKAYA KİMDİR?

10 Mart 1950 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Kara Köyünde  doğan Abdurrahman Yalçınkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Tuzla’da kısa dönem olarak yaptı.

 

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yalçınkaya, sırasıyla Acıpayam, Bulanık Hakimliği, Gürün Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Gürün Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, Silifke Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.

 

1998′de Yargıtay Üyeliğine seçilen Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi iken Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 21.06.2004 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi. Daha sonra Başsavcı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.