banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Urfalı Uzman Çavuş Çiftçi, Zılgıtlarla ve Kürtçe Ağıtlarla defnedildi VİDEO

Şanlıurfalı Şehit Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi’nin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi…

 

Hakkari Dağlıca'da şehit olan uzman çavuş Mustafa Çiftçi’nin cenazesi askeri helikopterle Şanlıurfa’ya getirilişinin ardından Belediye yeni Asri Mezarlığına götürüldü. Güvenlik güçlerince önceki gün, Dağlıca bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti esnasında teröristlerce araziye döşenen mayın infilak etti. Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan uzman çavuşun Urfalı olduğu öğrenilirken patlamada 2 asker de yaralandı. Mustafa Çiftçi’in cenazesi askeri helikopterleŞanlıurfa’ya getirildi. Şehit düşen Urfalı Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Belediye Asri mezarlığına (yeni mezarlık) defnedildi.

 

Defin töreni sırasında gözyaşları sel olup aktı. Türk Bayrağı’na sarılı şehidin tabutu alanda görülmeye başlayınca ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Dualar ve tekbirlerle cenaze namazı kılınan şehit, tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. Şanlıurfa kent erkânından birçok önemli isim de şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

Babası İsmail Çifçi başta olmak üzere yakınları gözyaşı dökerken Askerde olan kardeşi Mahmut Çiftçi de cenazeye yetişti tören esnasında şehit in annesi Fatma Çiftçi ile kız tuba Çiftçi baygınlık geçirdi şehit Askerin 4 erkek 2 kız kardeşi bulunuyor cenaze törenine Şanlıurfa vali Vekili Ramazan Seçilmiş,Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt , Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan,Abdulkadir Gök,Yahya Akman, Mahmut Kaçar, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Askeri ekran ve vatandaşlar katıldı cenaze defin edilirken  Kürtçe Arapça ağıtlar yağılırken şehidi bayanlar zılgıtlarla uğurladı.

Kaynak; Mustafa Bayar / Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.