banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Urfa'da Yıkım Gerginliği, 10 Yaralı


Şanlıurfa'da Eyyubiye ilçesi'ne bağlı Osmanlı Mahallesinde seçim döneminde yapılan gecekondular bu sabah Şanlıurfa belediyesine bağlı yıkım ekipleri Çevik kuvvet polisleri eşliğinde Osmanlı Mahallesinde yıkıma engel olmak isteyen gecekondu sahipleri ile yıkım ekipleri arasındaki gerginliğe polis müdahale etti. Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesi Osmanlı Mahallesinde 20 ev ve işyerlerinin yıkımı sırasında ev sahipleri ile yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşandı.Polisin biber gazı ve sopalarla müdahalesi sonucu 10 kişi yaralandı.

Yıkıma gelen bir şirketin güvenlik görevlileri ile gecekondu sakinleri arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 1"i polis 10 kişi yaralandı.

Kaçak yapıların sahipleri, yıkım ekipleri ile güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Güvenlik güçleri de biber gazıyla müdahale etti. Bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

Sabahın erken saatlerinde yıkım için gelen Şanlıurfa belediyesine  ait iş makinelerinin geçişine gecekondu sakinleri izin vermedi. ev ve işyerleri  önünde bekleyen mahalle sakinleri, yıkıma gelen ekiplere izin vermedi.

Uzun süren görüşmelerin ardından yıkım ekipleri, gecekondu bölgesine girmek istedi. Sözlü tartışmayla başlayan kavga bir süre sonra yerini taşlı, sopalı saldırıya bıraktı. Şirketin güvenlik görevlileriyle mahalle sakinleri birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Aldığı darbeler nedeniyle başından ve çeşitli yerlerinden yaralanan 10 kişi yaralandı.

Yıkıma gelen şahısları geri püskürten mahalleli daha sonra şahısları kovalamaya başladı. Hızını alamayan mahalleli yol kenarında bulunan iş makinesini taşlayıp, camlarını kırdı. Mahalle sakinleri, ayrıca eline geçirdikleri taşları sağa sola rastgele savurması sonucu bazı araçlara da hasar verdi.


Haber:Ömer Dodanlı/Urfagaphaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.