banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Urfa'da STK'lar ayağa kalktı; 'direniş büyük olacaktır'

 

Şanlıurfa’da 60 STK'dan PKK’ye sert tepki Darbe girişiminden sonra başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Bingöl, Hakkâri, Van, Elazığ ve Bitlis’te yaşanan bombalı saldırılara Şanlıurfa’da faaliyet yürüten 60’a yakın STK temsilcileri, PKK’ye sert tepki gösterildi. Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği konferans salonunda yapılan basın açıklamasında, insanlığı hedef alan bombalı saldırıların darbe girişiminden farkı olmadığını, FETÖ ve PKK’nin üst akıl tarafından yöneltildikleri ifade edildi.

Şanlıurfa STK’ları adına basın açıklamasını okuyan Ali Acar, “Kahpe saldırı ve şehit haberleri ard arda gelmeye devam ediyor. Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz darbe teşebbüsünden ayrı değildir. Çünkü FETÖ, PKK ve benzerleri bu ülkeye musallat olmuş örgütlerin ipleri bir merkezin elindedir. O merkez ise hakkın ve halkın düşmanıdır.” dedi.

“Ambalajları ne olursa olsun taşıdıkları pislik de, yöneltildikleri el de aynıdır

FETÖ ve PKK’nin üst aklın kendilerine biçtiği rolü oynadığını söyleyen Acar,“15 Temmuz darbe teşebbüsü ise Türkiye’yi ve bölgeyi dizayn etme çabasının sadece başlangıcıdır. Devam eden bu şer planda FETÖ-PKK vb. örgütler, yöneltildikleri üst aklın kendilerine biçtikleri rolü oynamaktadırlar. Ambalajları ne olursa olsun bunların içlerinde taşıdıkları pislik de, yöneltildikleri el de aynıdır.” ifadelerini kullandı.

“Her türlü saldırıya karşı bu milletin direnişi de büyük olacaktır”

Dün FETÖ’yü kullanan üst aklın bugün PKK’yı kullandığını vurgulayan Acar, şöyle devam etti: “Ümmetin son kalesi olan Türkiye’yi düşürmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen üst akıl, taşeron örgütler eliyle tüm gücüyle saldırmaktadır. Dün FETÖ’yü kullanan güçler bugün PKK’yı kullanmaktadır. Acımız da büyük, kaybımız da. Ama dünya şunu bilsin ki, her türlü saldırıya karşı yine bu milletin evlatlarının direnişi de büyük olacaktır.”

15 Temmuz gecesi darbeye karşı bu milletin tuttuğu safların daha güçlü yerinde durduğunu, nöbetlerin ev ve iş yerlerinde devam ettiğini söyleyen Acar, “Şanlıurfa STK’ları olarak 15 Temmuz ve sonrasında olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da bizden beklenen her türlü inisiyatifi hiç tereddüt etmeden alacağımızı bildirir, her türlü terörü lanetliyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
OkuFETÖUrfa Stk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.