banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Urfa'da şehitlere rahmet katillere lanet yağdı

ŞANLIURFA -  PKK yaptığı vahşi katliamda yaşamını yitiren 6 şehit için Şanlıurfa'da program düzenlendi. Program kapsamında gıyabi cenaze namazı kılındı, konuşmalar yapıldı.

HÜDA PAR Genel Merkez Üyesi Süleyman Atmaca'ının  Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergah Cami önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmadan sonra şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Atmaca'nın yaptığı konuşma sırasında kalabalık sık sık tekbir getirdi ve ‘Kohrolsun PKK, Kürdistan PKK’ye mezar olacak’ şeklinde sloganlar attı.  Polisin alanda sıkı güvenlik tedbirlerinin aldığı görüldü.

Son günlerde bazı kirli ellerin ülkeyi kaosa sürüklemek istediğine dikkat çeken Atmaca, söz konusu kaos için PKK/HDP'nin Kobani'yi bahane ettiğini söyledi.  Atmaca, bu saldırıların 2004 yılında kurulduğundan beri Mustazaflar Derneğine yönelik her gecen gün artarak devam ettiğini ifade etti.

HÜDA PAR yönelik saldırıları da anımsatan Atmaca, “Bu saldırılar Kobani ve IŞİD bahane edilerek yapılıyor. Halbuki ortada ne Kobani ne IŞİD ne de El Nusra varken de bu saldırılar sürekli yapılıyordu.  Bu saldırılar şunu gösteriyor. Bunların amacı Kürtlerin kurtuluşu için değildir. Bunların amacı halkımızın huzurunu bozmaktır. Bunlar emperyalist devletlerin amaçlarına hizmet ediyorlar. Halkımızın bunu bilmesi lazımdır” dedi.

Yapılan saldırılar Kürt halkına yapılmıştır
PKK- HDP çetelerinin yaptığı saldırıların sadece HÜDA PAR'a yönelik olmadığını  saldırılarını bütün Kürt halkına yapıldığına vurgu yapan Atmaca,  Kürtlerin yaşadığı şehirlerin Kobani’den farklı olmadığını söyledi. Atmaca,  “Kürtlerin evleri yağmalanarak talan ediliyor. Kürtler PKK çeteleri tarafından katliamdan geçiriliyor. HÜDA PAR üyelerini canice şehit ediyorlar. Müslüman halk olarak bu saldırılara karşı durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bunlar İslam düşmanıdır
HÜDA PAR'ın IŞİD'le hiçbir ilgisinin olmadığını dile getiren Atmaca,  “IŞİD bizi müslüman olarak görmüyor. Dolayısıyla bu vahşi canilerin düşmanlığı Müslüman'adır, Peygamber Efendimizin sünneti olan sakaldır. Çünkü bunlar sakala, Kur’ana ve camilere saldırıyor Ve bütün Müslümanlara saldırıyorlar” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR olarak hiçbir zaman kimseye saldırmadıklarını söyleyen Atmaca, “HÜDA PAR Müslümanların partisidir. Ve Müslümanlar bu partiye sahip çıkacaktır. Halkımız kendini savunacaktır. Meşru savunma hakkımızı kullanacağız. Ama asla saldırgan olmayacağız.

Halkın huzuru bozulmasın diye saldırılara karşılk vermedik
Geçmişten beri kendilerine saldırıların olduğunu ama halkın huzuru ve barış sürecinin bozulmasını istemediklari bunlara katlandıklarını belirten  Atmaca, “Parti üyelerinin evleri yakıldı, talan edildi, defalarca bombalar atıldı. Ama biz ülkenin girmiş olduğu bu barış sürecinin bizi üzerimizden bozulmasını istemedik. Bu yüzden bize yapılan saldırılara karşılık vermedik. Biz PKK- HDP binalarına en ufak bir çakıl taşı bile atmadık. Ama bu Müslüman halk  bu günden sonra bu saldırıları ve yapılan katliamları karşılıksız bırakmayacak. Şehit olan kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak.” dedi.

Hükümet PKK’yi şımartı
Hükümetin girmiş olduğu barış sürecinde PKK ve HDP şımartıldığını belirten Atmaca,  “PKK Hükümetin iyi niyetini de suistimal etti. Sağa sola saldırmaya başladılar.  Hükümette  bunlara bu fırsatı vermemeli. Halk bunlar karşı duracaktır” şeklinde konuştu.

Çocuklarına sahip çıkma hususunda halka da seslene Atmaca,  “Bunların çocukları Antalya’da köpeğiyle oynarken, özel kolejlerde okuturken sizin çocuklarınızı Kobani’de öldürtüyorlar. Sizin çocuklarınızın üzerinden şiddet yapıyorlar. Sizin çocuklarınızı sizin akrabalarınıza gönderip mallarını talan ediyorlar."dedi.
Toplanan kalabalık kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sesizce dağıldı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.