banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Urfa'da Polis minibüs şoförünü darp etti iddiası

Edinilen bilgiye göre, Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde bulunan Mevlana Caddesinde yol kontrolü yapan polis ekipleri Yakubiye-Çarşı hattında çalışan şehir içi minibüsünü durdurdu. Kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle trafik polisleri minibüsü şoförüne ceza vermek isteyince  aralarında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışmada, araç şoförünün itirazına sinirlenen polislerin araç şoförü Ömer Görgülü ve yardımcısı Mehmet Şeyhanlı’yı döverek  çeşitli yerlerinden yaralandıkları ileri sürüldü.

Olayın büyümesi üzerine olay yerine çağrılan 15 kişilik polis ekibi olaya müdahale etti. Olayı gören yolcular minibüsü terk ederken polislerin kafasından yaraladığı iddia edilen araç şoförü ve yardımcısı olay yerine çağrılan ambulans ve sivil araçla Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayda yaralanan araç şoförü Ömer Görgülü olayı şöyle anlattı: “Yol üzerinde polisler çevirme yapıyorlardı. Bizi de durdurdular. Bir polis gelip benden evrakları istedi. Ben de kendilerine evrakları verdim.  Daha sonra bir yunus polisi bağırarak benden aşağı inmemi istedi.  Elim cebimdeydi, kendisi elimi çıkarmamı istedi. Ben de çıkardım elimi cebimden. Ondan sonra hep beraber bana saldırmaya başladılar. Bizi iyice dövdükten sonra beni ve muavini kelepçeleyip karakola götürdüler. Kırmızı ışıkta geçtiğimizi söylediler onun için saldırdılar.   Olay sırasında 15 polis ordaydı. Daha sonra 10 kişilik takviye ekip geldi. Vücudumun birçok yerinde darptan dolayı yara izleri var. Şikayetçi oldum.” diye konuştu.

Minibüs yolcuları, kavgaya dönüşen tartışmada yaklaşık 25 polisin araç şoförüne ve muavinine saldırdığını iddia etti. Olayda araç sahibi Garip Görgülü’nün de hafif yaralandığı belirtilirken hastanede darp raporu alan yaralıların ve polislerin karşılıklı şikâyette bulundukları ifade edildi.



Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor. (Osman Gülebak/ Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.