banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

URFA'DA KAÇAK YAPIYA İZİN YOK

 Bölgelerde günlük olarak kontrollerini sürdüren ekipler, ruhsatlı yapı kurmak isteyen vatandaşlara ise yapılması gereken işlemler hakkında bilgiler veriyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıya izin vermiyor. Ekipler, günlük olarak inşaatların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürerek, imara aykırı kat çıkmak isteyenlere de müdahale ediyor. Haliliye Belediyesi'nin kurulduğu Nisan 2014 tarihinden itibaren Yapı Kontrol Müdürlüğü, 13 aylık sürede 494 ayrı şikayeti değerlendi. 125 tutanak tanzim eden Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı 183 yapıyı da durdurdu. Kat fazlası çıkmak isteyen 201 yapının kalıp, filiz ve kolonunu söken Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 67 inşaatla ilgili de yasal işlem yaptı. Kontrol edilen bölgelerde 2'si hazine arazisinde olmak üzere toplam 27 kaçak yapıda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçildi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor. Ekipler, denetlediği inşaatlarda da işçileri çevre güvenliği alması ve ruhsatın dışına çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.