Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_r93h7fvgut1n8ltvougeq8iba2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Urfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Urfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları



Kutlamalar sabah saatlerinde Şehitlik’teki anıta Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başladı. Çelenklerin bırakılmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Şehitlik anıtındaki tören, şehit kabirlerine kırmızı karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabulüyle devam etti. Tebriklerin kabulünün ardındansa kutlamalar Cumhuriyet Caddesindeki resmigeçit töreniyle sona erdi.

Töreninardındanbiraçıklamayapan Vali İzzettinKüçük: “Ağustos ayları tarihimizde çok önemli bir aydır. 1071'de Ağustos ayında Anadolu'nun kapıları ardına kadar Türk Milletine açıldı. Yine bir Ağustos ayında, 30 Ağustos’ta da, Anadolu'nun kapıları ardına kadar düşmanın yüzüne kapatıldı. Bu büyük zafer tabiki başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının ve nice isimsiz kahramanın milletimizle birlikte kanının son damlasına kadar vermeyi göze almasıyla kazanılmış bir zaferdir. Bu topraklarda hak iddia etmek isteyen bütün güçler, bizim bu topraklar için neleri verebileceğimizi görünce hepsi geri adım atmıştır. Bugün de aynı şekilde bu topraklarda gözü olan herkes bilmelidir ki bundan 93 sene önce olduğu gibi bugün de bu topraklara göz koyanlar ağır bir bedel ödeyecektir. Böyle bir şeyi hiç kimse aklının ucundan dahi geçirmesin. Bu topraklarda her hangi bir emeli ve niyeti olan bedelini en ağır şekilde öder, ödeyecektir, ödemektedir. ” ifadelerini kullandı.

Törenlere Başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük olmak üzere; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Polatkan, askeri ve idari erkân ve vatandaşlar katıldı.

Viranşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı‏


Viranşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yıl dönümü coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

Viranşehir’de Zafer Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlandı. Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebriklerin kabulüne geçildi.

Kutlama Törenine; Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Veli Hakan Değer, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Güngör, İlçe Belediye Başkan Vekili İsa Misafirci, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Dr Siraç Yolcu, Hastane başhekimi Dr İlhan Erkan, kurum amirleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul eden Kaymakam  Citer, misafirlerle yakından ilgilendi. Gazilerle sıcak ve samimi sohbet sürdüren Kaymakam Citer, törene katılanlara teşekkür etti. Yaklaşık 1 saat süren tören burada sona erdi.

ZAFER BAYRAMI AKÇAKALE DE TÖRENLE KUTLANDI.

Akçakale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı. 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümü münasebetiyle Akçakale Hükumet Konağı Önünde Kutlandı.
Törene Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT, Garnizon Komutanı Piyade Personel Yarbay Gürkan IŞIL, Belediye Başkanı Abdulhakim AYHAN, İlçe Cumhuriyet Savcısı, Daire Amirleri, Gaziler, Siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.
Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Akçakale Hükumet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenklerin sunulması ile başladı. Günün anlam ve önemini taşıyan konuşmanın ardından;
Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT, Garnizon Komutanı Piyade Personel Yarbay Gürkan IŞIL ile birlikte Akçakale Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.