banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Urfa'da 2000 kadın iş sahibi olacak

Vali Celalettin Güvenç’e Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi eşlik etti.

Okulun Bahçesinde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Vali Güvenç, öğrencileri selamladıktan sonra okulun çok amaçlı salonuna geçti.

Toplantı salonunda bayan kursiyerlere ve katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Vali Güvenç, hanımların ve kız çocuklarının artık kendi ayakları üzerinde durması ve üretime katkı sağlaması için Valilik, belediye ve tüm kamu kurumlarının, stk’ların hep birlikte çalıştıklarını dile getirerek, “Bu yüzden toplantılarımız heyecanlı, neşeli, güzel oluyor ve gençlerimizi gördükçe moral buluyoruz” dedi.

Bayanların istihdamına yönelik yapılan çalışmaları anlatan Vali Güvenç, Kadın Kültür Merkezleri ve İşkur projeleri aracılığıyla yetiştirilen 400 bayanın tekstil fabrikalarında istihdam edildiğini söyledi. 2013 yılında yılında ise, tekstil fabrikaları, Çağrı Merkezleri ve diğer istihdam alanları olmak üzere 2 bin Urfalı Bayanı iş sahibi yapmayı planladıklarına dikkat eden Vali Güvenç, “Sabahları mahallelerden geçerken kadınlarımızın bindiği, servis otobüslerini hayal ediyorum demiştim. Önlüklerini çıkarıp o fabrikalarda toplu olarak yemek yediklerini ve beraber yemek yediğimizi hayal ediyorum’ demiştim. İnşallah 2013’te bunları yapacağız. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerimiz çok önemli ama sizlerinde gayret etmesi, ilgi göstermesi, fedakârlık yapması ve tembellikten uzak durması gerekiyor” dedi.

Proje açılışı öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Koza Şiddeti Önleme Merkezi’ni ziyaret ettiğini söyleyen Vali Güvenç; “Şiddet önleme merkezimizi ziyaret ettim.  Dedim ki ne hissediyorsunuz. Ne kadar müracaat oldu. Ne diyor şiddete uğrayan kadınlarımız genç kızlarımız? Buraya gelen hanım kardeşlerimiz ‘Ayaklarım üzerinde durmak, artık boynumun bükük olmamasını istiyorum’ diyor. Bu iş nasıl olacak hanım kardeşlerim? Herhangi bir diploma veya sertifikan var mı? Yok diyor.’ Bu yüzden sizlerden ricam, mutlaka bir altın bileziği kolumuza takmamız lazım. Hanım kardeşim 3 aylık bir kursumuza gelip sertifikasını alsa, hemen bir iş yerinde işe başlayabilir. Bunu yapmamız ve ilgi göstermemiz lazım. Sivil topluma sesleniyorum birçok kursumuz, imkânlarımız mevcut bunları hanım kardeşlerimize duyurmanız lazım. Ben şu talimatı veriyorum arkadaşlarımıza; hiçbir zaman bana kimse ‘bin 500 – 2 bin kadına çocuğa ulaştım’ demesin çünkü bunu başarı saymıyoruz. Başarı çıtamız son kadına son çocuğa ulaşmaktır. Kenarda köşede boynu bükük çaresiz tek çocuk, niteliksiz tek hanım, tek insan bırakmamaktır. Bizim hedefimiz nitelikli, güçlü, aydınlanmış, meslek sahibi; umutla geleceğe bakan insanlardan oluşan bir toplum. Bunu yapabilecek güçteyiz ve imkânımız var” diyerek konuşmasına devam etti.

Kendisine büyük bir ilgi gösteren liseli genç kızlara da seslenen Vali Güvenç, “Bizi güzel bir şekilde karşılayan gençlerimiz, sizleri çok seviyoruz. Bu söylediklerimin hepsi sizler içinde geçerli. Lütfen çok çalışın, başarılı olun ve bir alanda uzmanlaşın. Sizleri inşallah daha iyi bir hayat bekliyor. Sizlerin iş hayatında olduğu ve sizlerin omuzladığı Türkiye çok daha güçlü, müreffeh olacak. Sizler önce kendinize, sonra ilimize ve Türkiye’ye güzel hizmetler yapacaksınız” dedi.

Son olarak gündeme ilişkin olarak konuşan Vali Güvenç, “Ülkede barış rüzgârları esiyor. Türk, Kürt, Arap ayrımı olmadan; kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı, geleceğe umutla bakan bir toplum ve millet haline geleceğiz. Zaten felsefemiz devlet milletin emrindedir. Devlet adamları efendi değil milletin hizmetkârıdır. Bu anlayışla, coşkuyla gün kenetlenme günüdür. Acıları dindirme zamanıdır. Acıları sarma zamanıdır. Kim ki buna karşı çıkar ihanet eder emin olun inancımıza, coğrafyamıza, topraklarımıza ve çocuklarımızın geleceğine ihanet etmiş olur. Bunun için çok ciddi bir uzlaşma ve toplumsal irade her kesimden çıktı. Sonuçta sağduyu galip oldu. Bu coşkuyla, bu mutlulukla bütün ağlayan anaların yüreklerinin sevinmesi gibi sevindim” dedi.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, uygulanan projeleri hakkında bilgi vererek, İşkur ve Sağlık İl Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Tekstil fabrikaları için kalifiye eleman yetiştirme amacı güttüklerini söyleyen İlci, projenin açılışında ilk başta 25 kursiyerlerinin bulunduğunu söyledi. Metin İlci, kursiyerlere günlük 15 TL yevmiye verildiğini ve kursiyerlere soysal aktivite imkânı sağlayacaklarını da belirtti.

Konuşmaların ardından Atölyenin açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç, kursun verildiği sınıfları gezerek üretilen ürünleri inceledi. Burada kursiyerlerle sohbet eden Vali Güvenç, 63 yaşındaki Fikriye Bengi’yi kursta görünce kendisine yaşına ragmen, gösterdiği azimden dolayı teşekkür etti.

Kursiyerlerle ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Celalettin Güvenç, kursiyerlere başarı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.