banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfa trafiğine çözüm; Raylı sistem

Çadırcı, son günlerde Şanlıurfa’da artan trafik kazalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, ülkemizde yaşanan trafik kazalarında her yıl 10.000’i aşkın yurttaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Çadırcı, “Yüz binlercesi sakat kalmaktadır. Ülkemizde trafik sorununun çözümü konusunda şimdiye kadar sayısız çalışma yapılmış olduğu şüphe götürmez bir gerçek ise de; her yıl trafik kazalarında hayatını kaybeden ve sakatlanan vatandaşlarımızın sayısında ciddi bir azalma yaşandığı da söylenemez.” dedi.

Aynı ifadelerin Şanlıurfa için de söylenebileceğini vurgulayan Çadırcı, şöyle devam etti: “Şanlıurfa trafiği her geçen gün artan araç sayısı nedeniyle İstanbul Boğazı trafiğini andırmaya başladı. Kentte 50 yıl öncesinin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen yollar, günümüz trafik yükünü kaldırmamaya başladı. Şehir içi trafikte kara nokta olarak bilinen; ‘Atatürk Bulvarı, Abide Kavşağı, Diyarbakır Yolu ve Haşimiye Meydanı’nda yapılan düzenlemelere rağmen sürücüler uzun ve yorucu bir sürüş yaşıyor.En çok ta Abide Karaköprü yolundaki trafik lambalarının çokluğundan yakınılıyor.Özellikle okul çıkışı sonrası velilerin, öğrencileri şahsi araçlarıyla almak istemesi, trafik yoğunluğunu arttıran bir diğer neden.”

Habip Çadırcı, Şanlıurfa trafiğinin rahatlaması için şu önerilerde bulundu: “Raylı sisteme geçilmesi, yeni çevre yolları açılması, yeni köprülü kavşaklar yapılması, bazı yolların trafiğe kapatılması, şehir merkezinde trafik akışının değiştirilmesigerekmektedir.Ayrıca,Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım Projesi’ güzel düşünülmüş bir projedir.Bu projenin amacı; trafik sorununun çözümü konusunda toplumsal bir seferberlik uyarlaması yaparak diğer il ve ilçelerimize örnek olabilecek bir model geliştirmektir.”

Çadırcı, konuşmasının son bölümünde sürücüleri uyararak, “Toplumsal sorumluluk üstlenmiş bir STK olan Şanlıurfa Platformu olarak diyoruz ki;ölümlerin,yaralanmaların,sakatlıkların olmaması,ailelerin üzülmemesi için,lütfen trafik kurallarına uyalım.” dedi.

Reşat KUŞÇUOĞLU / ANKARA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.