Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_70k0h97ju4qekosnha8marrrq5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Urfa MEB'de 13 Şube Müdüründen 8'i Geçici haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Urfa MEB'de 13 Şube Müdüründen 8'i Geçici

Ahbap Çavuş İlişkisi İle Yönetici Atanmasına Karşı olduğunu söyleyen Abdulgani DEMİR;
"Şubat ayı içinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına 5 kişi daha geçici görev ile görevlendirildi. Böylece toplam 8 kişilik şube müdürlüğü kadrosu geçici görev ile görevlendirilen personelle doldurulmuş oldu.
İlimizin toplam 13 adet şube müdürlüğü kadrosunun sadece 5 tanesi kadrolu personel tarafından doldurulmuş, geri kalan 8 tanesi ise her an görevlendirilmeleri bitirilebilecek veya bir sonraki altı aylık dönemde ise görevlendirilemeyecek olan personel tarafından idareten doldurulmuş durumda.
Milli eğitim müdürlüklerinin dinamosu konumunda olan şube müdürlüklerine, birilerinin himmeti ve isteği ile oturtulmuş ve bir sonraki dönem görevlendirilip görevlendirilmeyeceğinden emin olamayan kişilerden, ilimiz adına nasıl başarılı bir performans bekleyebiliriz.
Ülkemizde uzun süreden beri yöneticilerin geçici görev ile görevlendirilmeleri, eğitim-öğretimin her kademesine kadar nüfuz etme arayışındaki siyaset ve siyasetçinin temel tercihi olmuş sanki.
Geçici görevlendirmelerde keyfiyetin belirleyici olması ve bu şekilde geçici görevlendirme ile atanan yöneticilerin, kendilerini oraya atayanlara karşı duymuş oldukları minneti telafi etme çabaları siyasetçilerimizin işine geliyor her halde.
Maalesef ülkemizde birçok konuda aktörler ve ideolojik kimlikler değişse de usul ve uygulamalar değişmiyor.
Bir zaman geliyor, iktidarda olan siyasi düşünce ve ona yakın sendika, yönetici listelerini oluştururken; başka bir zaman diliminde ise iktidarı elde eden, başka bir siyasi irade ve ona yakın olan sendika yönetici listelerini oluşturuyor.
Hata, aynı hata. Sadece tekrar eden farklı.
Özgür Eğitim Sen olarak, ne şekilde, hangi performans kriterlerine, mevzuattaki hangi kural ve kaidelere göre atandığı belli olmayan, çeşitli kulis faaliyetleri sonucu, kapalı kapılar ardında, ahbap çavuş ilişkileri ile oluşturulan listeler ile yönetici atanmasına karşıyız.
Atanan kişilerin kimliğine bakmadan, bu şekilde atanmanın, ne atanan kişilere, ne atamanın yapıldığı kuruma, ne de bu kurumun sorumlu olduğu hizmet alanına olumlu katkı yapacağına inanmamaktayız.
Özgür Eğitim Sen olarak siyasetin ve siyasilerin Eğitim-Öğretimden, mümkün olduğu oranda elini çekmesini, şube müdürlüğü mevzuatının en hızlı şekilde güncellenmesini, güncellenen mevzuatın birilerin işine gelecek şekilde değil, hak edenin işine gelecek şekilde ve liyakat esaslı düzenlenmesini talep ediyoruz.
Hükümetin görevi, belli bir konfederasyona mensup kişilere imtiyaz sağlamak değil, tüm vatandaşlarına hak ve adalet ile muamele etmektir.
Herkes için adalet ve özgürlüğü önceleyen sendika olarak, iktidardaki partiye sesleniyoruz: isminizdeki adalet kavramına ve 74 milyon Türkiye vatandaşının hükümeti olma iddianıza sahip çıkın.
Eğitimi, siyasi ve ideolojik mevzu olmaktan çıkarıp, herkes için eşit ve adil bir yapıya kavuşturun. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.