banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Urfa Büyükşehir Başkan Aday Adayı Ekinci, Özgür Eğitim Sen'i Ziyaret Etti


Ziyarette Özgür Eğitim Sen yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundu.
Sayın Ekinci ziyarette kendisine yönetilen sorulara cevaplar verdi. Kendisine yönetilen ilk soru neden bu yola çıktınız? Ve neden Ak Parti oldu.
Sayın Ekinci verdiği cevapta Ak Parti’yi tüm yönleri ile benimsediğini Ak Parti’nin fikirlerini, hedeflerini,  özgürlük alanlarını geliştirmek noktasında ortaya koyduğu çabaları önemsediğini, bu kapsamda da zaman zaman Ak Parti mutfağına katkıda bulunduğunu ve  bu yola çıkış nedenlerinden en önemlisinin de Ak Parti’nin gerçekleştirmek istediklerinin Şanlıurfa da gerçek anlamda karşılık bulmaması olduğunu beyan etti. Mevcut Yöneticilerin Ak Parti’yi gerçek anlamda temsil etmekten uzak olduklarına da vurgu yaptı.
Sizi diğer adaylardan farklı kılan ne? Sorusuna verdiği cevapta da kendisinin hem kırsalı hem de kenti çok iyi bildiğini ikisine de bütüncül bakabildiğini Şanlıurfa’yı Karaköprü ve Haşimeye arasından ibaret görenlerden olmadığını, artık Şanlıurfa’nın Büyükşehir olduğunu ve sınırlarının tüm il olduğunun bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca kendisinin esas uzmanlık alanın kenti, kent kültürü ve kent yaşamı olduğunu belirtti.
Sayın Ekincinin değindiği bir diğer dikkat çekici nokta, mevcut yöneticilerinin çoğunun kentle aidiyet bağı kuramadığıydı. Oysa kendisinin hem kırsal ile hem de kentle çok güçlü aidiyet bağları kurduğunu özelikle vurguladı.
Urfa için geliştirdiğiniz projeleriniz var mı? Sorusuna Şanlıurfa ili için özelikle hazırladığı projeleri olduğunu, ama onları şimdilik paylaşmak istemediğini söyledi.
Birde uzun süredir Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili çalışmalar yaptığını bu kapsamda Konya, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini incelediğini, ayrıca Büyükşehir Belediyeciliği konusunda doktora yapmış ve belediyeciliğinin işleyişi ile ilgili çeşitli alanlarda ihtisas yapmış kişilerden istifade ettiğini ve etmeye devam edeceğini belirtti.
Kazanırsanız ekibiniz hazır mı? Sorusuna hali hazırda isimlendirilmiş bir ekibim yok. Ama kafasında profesyonel çalışabilen, teori ile pratiği uyuşturmuş, dürüst ve çalışkan olma niteliğine sahip kamu çalışanlarından, akademisyenlerden  ve piyasada kendisini ispatlamış  kişilerden ekibini kuracağını söyledi.
Yönetmeye talip olduğunuz belediyeyi tanıyor musunuz? Sorusuna verdiği cevapta Belediyenin kendisi için bir muamma olmadığını, belediye ile ilgili yeterli bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi.
Şehrin imkânlarını kendisine ve yakınlarına peşkeş çekme niyetinde olan, güç sahiplerine karşı durabilecek misiniz? Sorusuna verdiği cevapta
Yasal ve helal olmayan her işin ve kişinin karşısında cesurca duracağını özellikle vurguladı.
Ziyaret Şanlıurfa İl Temsilcisi Abdulgani Demir’in “Birikimli, söyleyecek sözü, yapacak işi olan bir aday adayı olarak yola çıkmışsınız, umarım bu yola çıkışınız uzun soluklu ve Şanlıurfa’ya kısa, orta ve uzun vadede sağlayacağı faydalar ile dolu olur.” Temennisi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.