banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

'Ümmetin Gençleri'nden İsrail'e tepki

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor. Gerçekleşen Siyonist saldırılara bir tepki de “Ümmetin Gençleri”nden geldi.

Ümmetin Gençleri’nin yayımladığı bildirilerde şu ifadelere yer verildi: “Terör devleti gayri meşru güç Israil’in 13.09.2015 tarihli saldırısı ile başlayan ve üç gündür devam eden, Mescid-i Aksa’nın hasar görmesi ve Harem-i Şerif’i müdafaa eden birçok Müslümanın yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar ümmet bilincinde olan bizleri de etkilenmiş ve Kudüs'ü ümmetin bilen herkesi derinden yaralamıştır. İşgal güçleri her fırsatta Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerde bulunmakta, Mescid-i Aksa ve civarında bulunan Müslümanların yaşama haklarını ve ibadet etme özgürlüklerini kısıtlamakta; kardeşlerimize her türlü haksızlığı ve zorbalığı meşru görmektedir.”

Yaşanan saldırı sonrası ümmetin sessizliğine dikkat çekilen bildiride, “Üzülerek belirtmeliyiz ki, yaşanan bu acı olaylar, ne ilk ne de sondur. İsrail, Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal olarak bölme yolunda hızla ve kararlılıkla ilerlemektedir. Sadece dünya basınına yansıyanlar bile, durumun aciliyetini ve bu durum karşısında ümmetin acziyetini ve sessizliğini gözler önüne sermektedir.” denildi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların bütün İslam âlemine yapıldığına vurgu yapılan bildiride, “Mescid-i Aksa; ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü haremimiz olması sebebiyle asla taviz veremeyeceğimiz kutsallarımızdandır. Mescid-i Aksa’ya yapılan her türlü gayr-i ahlaki, gayr-i insani, gayr-ı hukuki girişim, bütün İslam âlemine yapılmış addedilir.” ifadeleri kullanıldı.

Kudüs’ün İslam ümmetinin aynası olduğunun belirtildiği bildirinin devamın şunlar kaydedildi: “Günümüz İslam coğrafyasında yaşanan karışıklıklar ve bölünmeler düşünüldüğünde Kudüs’ün bugün içinde bulunduğu durumu anlamlandırmak hiç de zor değildir. Nitekim tarih boyunca Kudüs İslam ümmetinin aynası olmuştur. Bu bağlamda Müslümanların aldığı her yara ile Kudüs biraz daha kan kaybetmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin mesuliyetindedir ve bu sorumluluk bir avuç Kudüslü Müslümana terk edilemez.”

Ümmetin Gençleri tarafından yayımlanan bildirinin sonunda ise tüm İslam alemi Kudüs’ü müdafaa yolunda birlik olmaya davet edilerek, “Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini hiçe sayan hukuksuz girişimleri sebebiyle terör devleti İsrail’i lanetliyoruz.” denildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.