banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Uludere'deki 35 kişiyi öldüren emir!
Bombardıman öncesi bölgeye asker indirmek üzere havalanan helikopterlere 5 dakika sonra "Dön" emri verildiği ortaya çıktı. Şimdi "kaçakçı" istihbaratına rağmen helikopterlere "Dön", F-16'lara "Havalan" emrini veren aranıyor.
Habertürk Afra Vadisi'nde 35 kişinin yaşamını yitirdiği operasyonun ayrıntılarına ulaştı. Harekete geçiren sinyal başlığıyla verilen haberde operasyonun bilinmeyen yönleri yazıldı.
Edinilen bilgilere göre bölgedeki güvenlik güçleri; istihbarat birimlerinden alınan "PKK'nm 'Doktor Bahoz' kod adlı elebaşlarmdan Suriyeli Fehman Hüseyin'in bir aydır bölgede bulunduğu ve Haftanin Kampı'nda Türkiye'ye yönelik yeni saldırı talimatları verdiği" uyarısı nedeniyle son bir aydır "teyakkuz"daydı.
Son bir hafta içerisinde de bu uyarıya katırlarla Irak'tan Türkiye'ye geçileceği ve askeri birliklere yönelik saldırı yapılacağı yönünde istihbari bilgiler eklendi. Bu bilgi bölgedeki tüm askeri birliklerle de paylaşıldı. Bölgede her an saldırı yaşanabileceği dikkate alınarak tedbirler güçlendirildi ve insansız hava araçlarından (ÎHA) gelen bütün görüntüler de anında değerlendirmeye alındı.
SİNYAL ALINDI
Bu gelişmeler yaşanırken olay günü Sırnak Gülyazı Jandarma Taktik Komutanlığı, bir süredir kaçakçılık nedeniyle teknik takıp altında bulunan üç kişinin cep telefonundan sinyal aldı. PKECnın Haftanın Kampının uzantısı olan Karaçalı Tepesinden gelen bu sinyal üzerine Gülyazı Jandarması, Çakusöğüt. Tugay Komutanlığından yardım istedi. Bölgeye asker sevkıyatına karar verildi. Dört rütbeli asker de vadiye yakın bir yere giderek helikopterlerin inebileceği bir alan aradı, Bu sırada 4 helikopter kaçakçıları yakalamak üzere Çakırsöğüt Tugayından kalktı.
'GERİ DÖN' EMRİ
Bölgeye asker götüren 4 helikopter havada iken, 5 dakika geçmeden "Geri dön" emri verildi.
Bölgeye helikopterleri indirecek 4 rütbeli askere de "Mevzi alın ve saklanın" talimatı ulaştırıldı. Ve Diyarbakır'dan kalkan F-16 uçakları 10 dakika sonra Afra Vadisi'ne ulaşarak kaçakçılara bomba yağdırdı. Uçakların bomba bıraktıkları 4 km derinliğindeki Afra Vadisi tutuşarak yarım saat boyunca yandı. Bombalamanın ardından yaralı kurtulan ve kaçakçılık yaptığı belirlenen Hasan Yürek'in cep telefonundan köyünü aradığı ve yardım istediği tespit edildi.
İnceleme çerçevesinde, şimdi asker sevkıyatı yapan helikopterlere "Dön"; F-16 uçaklarına da "Kalk" ve "Vur" emrini veren yetkilinin kim olduğunun tespit edilmeye çalışıldığı öğrenildi
Rota haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.