banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Uludağ Üniversitesi'nden 'hayali reçete' yalanlaması

Uludağ Üniversitesi yaptığı açıklamayla, Tıp Fakültesi Hastanesiyle ilgili medyada yer alan “Tıp Fakültesi’ne hayali reçete operasyonu” şeklindeki haberleri yalanladı.

Dün sabah saatlerinde Bursa merkezli 5 ilde gerçekleştirilen hayali reçete operasyonunda 12 kişinin gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Açıklamada, Uludağ Üniversitesi’nin medyada sözü edilen “sahte reçete” konusunda uzun zamandır emniyetle işbirliği yaparak hastaların mağduriyetini suiistimale yönelik bu gibi ilişkileri ortaya çıkarmak için çalıştığı belirtildi.

Söz konusu haberlerle, Uludağ Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin itibarının sarsılmak istendiği kaydedilen açıklamada, “Oysa söz konusu olay, geçmişi 2007 yılına dayanan gizli bir soruşturmanın devamı niteliğinde olup, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin, bilirkişi olarak bilgilerine müracaat edilmesinden ibarettir.

Gerçek bilgilere dayanmadan yalan ve iftira üzerine kurulan haberleri yapan medya kuruluşlarını esefle kınıyor ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”  ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.