banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Türkiye'nin değiştiğinin göstergesi; Hafızlık Okulu

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde açılan Hafızlık Okulu ile ilgili konuşan Şanlıurfa müftüsü ihsan Açık ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, Hafızlık okulunun açılmasını olumlu bulduklarını ve Türkiye’nin değiştiğinin göstergesi olduğunu söylediler. 

Hafızlık okulunu Diyanet’in de desteklediğini söyleyen Açık, “Hamd olsun bu yıl Suruç’da hafızlık okulu açılacak, faaliyete başlayacak. Amaç bu okular da hafızlıkla beraber vakit kaybetmeden, yıl kaybolmadan hafız olabilmek. Diyanet İşleri Başkanlığının bir nevi istihdam sorunu daha kaliteli, daha iyi ulaşması içinde bir zemin olacak bu okullar. İnşallah bu yıl 5 tane ile başlayacak, önümüzde ki yıllarda çoğalmasını istiyoruz.” dedi 

Hafız okulunda kendini bilen, dinini bilen, toplumun değer yargılarını bilen, yaşadığı toplumun değerlerini bilen insanların yetişmesi herkes için daha sağlıklı olduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, bu okulların açılması Türkiye’nin değiştiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Coşkun, “Türkiye’nin değişim, dönüşüm içerisine girdiğini bu gibi girişimlerin daha önceden olması gereken bir durumdu belki, ama baskıların sıkıntıların bizim içimizde ki darbelerin insan haklarının özgürlüğün bir nevi engellemesidir. Bırakın insanlar neyi istiyor ise ona yönele bilsin. İstediği okula gitsin. Devlet olarak, hükümet olarak, yalnızca bu tür şartları sağlamakla mükellefsiniz. Siz alt yapıyı oluşturacaksınız uygun olan yerleri oluşturacaksınız dolayısıyla vatandaş kendi çocuğunu istediği herhangi bir yere göndere bilme hakkına sahiptir. Gerçekten memnuniyet verici bir durumdur.” İfadelerine yer verdi. 

Türkiye’de ilk kez böyle bir okulun açıldığını söyleyen Çoşkun daha sonra, “İnşallah buraya giden çocuklarımız memlekete faydalı olurlar. Buraya gidecek öğretmenlerimizde daha sağlıklı bilgiler vererek topluma faydalı olur diye temenni ediyoruz. Tabi yeterli değildir. Sonuçta evrensel dini değerlere de bakmamız gerekir. “ ifadelerine yer verdi. ( Mustafa Bikeç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.