banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Türkiye'den Peşmerge'ye geçiş izni

Tunus Dışişleri Bakanı Manghi Hamdi ile ortak basın açıklaması yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için yardımcı oluyoruz." dedi.

Kobani'ye yardım malzemelerinin gönderildiğini ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduğunu söyledi.

PYD'nin amacının ÖSO'dan farklı olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sadece Suriye'nin belli bir bölgesini kontrol etme fikrindedir aynı IŞİD gibi. Dolayısıyla Suriye'nin geleceği, sınır bütünlüğü ve demokratik yapılanması için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. PYD bu tavrını devam ettirdiği takdir de ÖSO'nun da Türkiye'nin de desteğini alamaz." diye konuştu.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.