Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_da93s4i6v1gpiq4ond467mu9c1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Türkiye Irak'taki askerini çekecek haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Türkiye Irak'taki askerini çekecek

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a gönderilen asker konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaparak askerlerin intikal işlemlerinin devam ettirileceğini belirtti.

Türkiye’nin IŞİD konusunda Irak’la işbirliğini sürdürmeye hazır olduğu ifade edilen açıklamada, “Türkiye Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğini teyid etmekte ve kuzey Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadele eden Irak kuvvetleri için yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek için yakın zamanda bölgeye intikal eden koruma güçleri konusunda Irak Hükümeti ile bir iletişimsizlik yaşandığını teslim etmektedir.

Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir.” denildi.

Açıklamada son olarak Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede koalisyon güçleriyle işbirliği yapmaya devam edeceği kaydedildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.