banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Türkiye büyük değişim yaşıyor

 "Demokratik Açılım ve Anayasa Değişikliği" adlı konferansı AK Parti Suruç İlçe Teşkilatı tarafından Suruç Kapalı spor salonunda düzenlendi. Şanlıurfa AK Parti İl Teşkilatı, Suruç İlçe Teşkilatının yanı sıra Suruç'taki sendika, oda ve STK temsilcileri ve altı yüz civarında vatandaş katıldı.

Gazi Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim görevlisi ve Siyaset Bilimci Mümtaz'er Türköne'nin konuşmacı olarak katıldığı konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını AK Parti Suruç İlçe Teşkilatı Başkanı İzzetin Arslan yaptı. Suruç'un içinde bulunduğu çıkmazları kısaca anlattıktan sonra mikrofonu Prof. Türköne'ye bıraktı.

İşte Mümtaz'er Türköne'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar:

"YASAKLARLA BİR YERE VARILMAZ"

Yasaklarla hiçbir kesim karlı çıkmaz. Tek dil dayatıldı, Başörtüsü yasaklandı ne oldu? Sonuç: acı ve kırgınlıklar oldu.

Bu tür yasaklardan dolayı halkın devlete güveni sarsıyor.

"DEMOKRASİNİN TEMEL ESASLARI"

Demokrasiye giden yolda üç temel esas çok önemlidir.

1-      Kanunlar karşısında herkes eşittir. Kimse kimseden üstün değildir.

2-      Seçme seçilme hakkı her vatandaşa tanınmalı. Kim seçilirse ve çoğunluğu alırsa o yönetime gelmeli ve yönetebilmeli.

3-      Azınlıklar. Azınlıkların çoğunluğun karşısında hakkı korunmalı.

Bu uç unsur olmadan demokrasiden bahsedilemez. Hukuk kuralları iyi tesis edilmeli. Kimse hukuk dışına çıkma gibi bir hakkı olamaz. Hükümettin çıkardığı bu "anayasa paketi" hukuk kuralarını gerçekçi bir şekilde uygulamak için önemli bir adımdır.

Bakın Türkiye'nin AİHM'de yaklaşık 10 bin dava dosyası var. AİHM Türkiye'nin verdiği kararların % 90'nını bozuyor. Bu ne demek! Türkiye'de hukuk kuralları doğru işlemiyor demek!.

"HUKUK KURALLARI DOĞRU UYGULANMALI"

Bu anayasa paketi uygulamaya geçtiği vakit Kürt sorunu da büyük ölçüde çözülmüş olacak. Bakın Ergenekon davasında türlü planlar deşifre oluyor. Halkı korkutmak için camiler bile bombalanmaktan bahsediliyor. Amaç halkı korkutmak ve sindirmek. Çünkü birileri bu karamsarlıktan nemalanıyorlar.

"ÖN YARGILARI KIRMAK LAZIM"

Trabzonspor Fenerbahçe Ziraat Türkiye kupasına Şanlıurfa harika ev sahipliği yaptı. Urfa'ya gelmek istemeyen Trabzonlular Urfa'yı ve insanlarını gördükten sonra her yerde Urfa'yı anlata anlata bitiremiyorlar. Urfalılar tek bir şey yaptılar: İnsanca gereken saygıyı ve misafirperverliği gösterdiler o kadar!..

Önyargılar insanı birbirine kırdırıyor. Allah'ın yarattığı bir insanı etnik kimliği, kökeni, hatta fakirliği veya zenginliği yükselme nedeni sayılmaz, bunu yükselme nedeni sayanlar sapıklık içindedirler.

"BİR DÖNEM SONA ERİYOR"

Ben çok umutluyum, Türkiye büyük değişim yaşıyor. Öyle eskisi gibi kimse kanunsuz, sorumsuz ve vurdumduymaz davranamayacak. Türkiye geri dönülmez bir yola girdi. Hukuk gerçek kurallarıyla işleyecek ve gerçek demokrasiyi yaşayacağız.

Herkes iyi niyetle "Demokratik Açılım ve Anayasa Değişikliği" sürecine tam destek vermeli. Bir ordu komutanını mahkemeye çıkaramayan bir devlette kimse hukuktan bahsedemez. Ama dediğim gibi Türkiye büyük değişim yaşıyor. Türkiye aydınlık günlere doğru hızla ilerliyor. Ben çok umutluyum. Dedi.

Daha sonra soru cevap faslına geçen Prof. Mümtaz'er Türköne'ye katılımcılar sorular sordular. Konferansın bitmesiyle birlikte AK Parti Suruç ilçe teşkilatı başkanı İzzet Arslan Prof. Mümtazer Türköne'ye plaket takdim etti.

Daha sonra Prof. Mümtazer Türköne Suruç'tan ayrıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.