banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Rusya savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan Türkiye-Rusya krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Küresel çarkların sömürü üzerine kurulduğu belirterek, Müslüman ülkelerin kendi üretimlerini yaparak bağımsız olmaları gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Bozan, düşürülen Rus uçağının ciddi krizlere neden olduğunu belirterek, bu krizin nereye doğru gideceğini tahmin etmenin güç olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Bozan Amerika Türkiye ilişkilerine dikkat çekerek, “Türkiye'nin ilk açıklamalarına baktığımızda, 'Sınır ihlali yaptıkları için düşürdük' dediler. Sonraki açıklamalar da ise, 'Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık' diyerek geri adım atılmaya çalışıldı. Şunu hatırlatmakta fayda vardır. Bilindiği gibi Osmanlının son dönemlerinde Avrupalılarla işbirliği içinde olan jön Türkler 2 Almanya gemisine Osmanlı bayraklarını çekmek suretiyle Rusya limanlarını bombalaması neticesinde Osmanlı savaşa girmiştir. Bugün de buna benzer bir durumla geçmişten günümüze kadar özellikle Suriye politikasında Amerika'nın havasına girip, NATO'nun teşvik etmesi Suriye'nin sınırları dâhilinde olan olayları bizim iç meselemiz olarak kabul edip müdahil olması ve her türlü yardım göndermesi, Amerika ile bunu sürdürmesi Türkiye'yi savaş noktasına getirdi." dedi.

"Rice, 22 İslam ülkesinin sınırlarını yeniden çizilmeli"

İslam ülkelerinin parçalanmasının hazırlanan bir proje olduğunun altını çizen Bozan, "Tunus ‘Arap Baharı’nın başlamasıyla günümüze gelinen noktada hep şunu söyledik. ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ‘Türkiye dahil 22 İslam ülkesinin sınırlarını yeniden çizilmelidir.’ Burada Libya, Irak, Suriye ve Türkiye olmak üzere bu ülkelerin parçalanması onların düşünmüş oldukları bir projedir. Bunun içindir ki Türkiye bu bataklığa çekilmek isteniyor. Bundan dolayı çeşitli vesilelerle bu noktada Türkiye'nin oraya sürüklenmesine teşvik ediyorlar. Neticede Türkiye savaşa girdiğinde de hem içerden hem de dışarıdan büyük zarara uğratacaklarını ve istedikleri amaca ulaşabileceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"IŞİD'in elindeki silahlar Amerika ve Rusya'nın"

IŞİD bahanesiyle İslam coğrafyasının bombalandığına dikkat çeken Bozan şunları söyledi: "Dikkat ederseniz Rusya, Amerika, Fransa, İngiltere, ABD ve Almanya gibi ülkeler Akdeniz'e savaş uçaklarını göndererek IŞİD'i bombaladıklarını söylüyorlar. Halbuki IŞİD'in elindeki silahlara baktığımız zaman bunlar Amerika'nın, Rusya'nın, ve değer ülkelerin silahlarıdır.  Bunların hem IŞİD'e silah verip Hem de IŞİD'le savaştığı görüntüsünü vermesinin altında İslam coğrafyasını bölmek, parçalamak yeraltı ve yerüstü zenginlik kaynaklarını sömürmek var. Herkes savaş gemisini, uçaklarını göndererek ‘ben de bu payda ortak olacağım’ diyerek bombalama yapıyor."

"Küfür tek millettir"

"Müslümanlar oynanan bu oyunlara karşı uyanık olmadır." uyarısında da bulunan Bozan, "Türkiye’nin Avrupa Birliği ve Amerika dostluğu sevdasından vazgeçip tekrar Müslüman ülkelere dönmesi, onları kucaklaması ve barışması gerekiyor. Bugün en ufak bir uçak düşürülmesinde bile NATO Türkiye'yi sahipsiz bırakmıştır. NATO'nun NATO Genel Sekreteri Rasmusse, 'Biz onlarla savaşamayız. Müslümanların önünde savaşamayız.' diyerek açıklamalarda bulunmuştu. Bugün NATO'nun Türkiye'de 28 tane üssü bulunmaktadır. Ama bugün kendileri söz konusu olduğunda da Türkiye'ye gerekli olan desteği vermemişlerdir. Bu da gösteriyor ki küfür tek millettir. Müslümanlar onların dinlerine tabi olmadığı müddetçe Yahudi ve Hıristiyanlar bizi sevmeyeceklerdir." şeklinde konuştu.

"İslam ülkeleri kendi üretimini yapmadığı müddetçe bağımsız olamayacaktır"

İslam ülkelerinin kendi üretimlerini yapmadığı müddetçe bağımsız olamayacağını ifade eden Bozan "Küresel güçlerin çarkları sömürü, çıkar ve menfaat üzerine dönmektedir. Bundan dolayı biz Saadet Partisi olarak sürekli ekonomik anlamda güçlü olmamız gerektiğini, kendi üretimimizi yapmamız gerektiğini söylüyoruz. Bir ülke kendi üretimini yapmadığı müddetçe başka ülkelere karşı borçlanarak mahkûm olacak ve siyasi anlamda bağımsız olamayacaktır." şeklinde konuştu.

"Suriye'deki sorun Amerikan'ın sorunu değildir"

Suriye'deki sorunun Amerika'nın sorunu olmadığını vurgulayan Bozan,"Türkiye düşürülen Rus uçağı vesilesiyle dostunu düşmanını tanımış oldu. Türkiye inşallah uyuduğu derin uykudan uyanmış olur. Yeni bir sayfa açarak Suriye, Irak, İran ve diğer İslam ülkeleriyle barışçıl söylemler ve görüşmelerle arasını düzeltir. Çünkü Iraktaki, Suriye'deki sorun Amerikan'ın sorunu değildir. İslam ailesinin, coğrafyasının içerisinde çıkan sorunları Müslümanların kendileri yanlarında çözmeleri gerekir. Bunun olması için de İslam Birliğinin oluşması gerekir. “diye konuştu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.