banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Tufanbeyli'deki saklı tarih gün yüzüne çıkartılıyor

Kayseri il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli ilçesindeki Şar Ören Yeri’nde incelemelerde bulunan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, buradaki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı heyetin de katıldığı gezide Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Tufanbeyli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları yerinde incelendi.

Kırık Kilise, Ala Kapı, tiyatro alanı ve hamam gibi tarihi kalıntıların yanı sıra kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi yapılan alanları gezen İl Kültür ve Turizm Müdürü Tari, “5 bin yıllık tarihi olan Şar, ülke turizmine kazandırılacak. Daha önceki dönemlerde SİT alanı olmasından dolayı herhangi bir çalışma yapılamazken, ilçe belediyesinin çabalarıyla Kültür Bakanlığı onayıyla kilitli parke taşı döşemesi, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başladı.”dedi.

İnceleme gezisine İlçe Belediye Başkanı Remzi Ergü ve Şar Mahallesi Muhtarı Kemal Durnagölü de eşlik etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.