banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

TSK’nın Savaş Gemisinde Rezalet
Fuhuş ve casusluk faaliyetlerine adı karışan Deniz Kuvvetleri’ndeki skandalların ardı arkası kesilmiyor. NATO bünyesinde deniz korsanlarıyla mücadele amacıyla Somali’ye gönderilen TCG Gediz Fırkateyni personelinin, dünyanın en büyük orduları arasında yer almakla övünen TSK’nın imajını zedeleyecek davranışlar içerisine girdiği ortaya çıktı.

TCG Gediz personeli, Eylül 2011’de Somali’ye gitmek üzere denize açılmıştı. Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin komutasındaki fırkateyn, 20 Aralık 2011’de görevini tamamlayarak yurda dönmüştü. Ancak 3 aylık görev süresince gemi personelinin liman ziyaretlerinde, çeşitli eğlence mekanlarında fuhuş ve benzeri alemler yaptığı belirlendi.

Çekilen hatıra fotoğrafları, TCG Gediz’in rütbeli personelin, hayat kadınlarıyla birlikte olduğu ve içki içtiği görülüyor. Yine Türkiye’den ayrı geçen yaklaşık üç aylık seyir süresince gemi içerisinde, bir kısım gemi personeli arasında da çarpık ilişkiler yaşandığı öne sürülüyor. TCG Gediz’e komuta eden rütbelilerin milletin parasıyla ahlaksız ilişkiler içerisine girmesi vicdanları kanattı.

Ayrıca TCG Gediz Fırkateyni’ndeki rezalet, Deniz Kuvvetleri mensuplarının şantaj amaçlı kurulan fuhuş tuzaklarından ders almadığını bir kez daha gösterdi. Deniz Kuvvetleri’ni üs seçen askeri casusluk çetesinin, fuhuş tuzağına çektiği üst düzey subaylara istediklerini yaptırdığı deşifre olmuştu. Yapılan şantajlarla Türkiye’nin kritik öneme sahip gizli projeleri yabancı ülkelerin eline geçmişti.
ERSOY METEHAN Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.