banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Yapılan 1 Kasım milletvekili seçimlerinden sonra tek başına iktidar olan AK Parti’den beklentilerini dile getiren siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, halkın inançlarına uygun yeni anayasa yapılmasını, karma eğitimin sona erdirilmesini ve 28 Şubat mağdurlarına tüm haklarının iade edilmesini istedi.

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Cemil Genç, “Bir Kasım seçimlerini geri de bıraktık. Şuan resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti iktidarının tek başına güçlü bir şekilde tekrar iktidar olduğunu görüyoruz. Tabi şu aşamada biz hükümetten beklentilerimizi özetleyecek olursak, evvela sizin de malumunuz 2002’den bu yana toplumun maddi refah seviyesinin yükseldiğini müşahede ediyoruz. Ancak bunu üzülerek ifade ediyoruz ki toplumun maneviyatının aksi istikamette yani giderek kötü olduğunu görüyoruz.”dedi.

“Toplumun inancıyla barışık, yeni bir anayasaya ihtiyaç var”

Bu anlamada hükümetin, toplumun maneviyatına yönelik gerçekçi adımlar atması gerektiğini ifade eden Genç, “Özellikle toplumun inancıyla barışık, toplumun inancını daha ileriye taşıyacak yeni bir anayasanın gerekliliğini görüyoruz. Ve acilen toplumun inancıyla barışık olan yeni bir anayasa gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Sürekli dillendirilen ‘dindar nesil’ söyleminin gerçekleşebilmesi için teoriden ziyade pratik bir takım adımların atılması gerektiğini belirten Genç, “Bu noktada dindar gençliğin yetişebilmesi için özellikle eğitim alanında çok köklü reformların yapılması gerekmektedir. Elbette eğitimde bir takım reformlar yapıldı ancak biz bunları yeterli görmüyoruz bununla birlikte yasal güvenceye kavuşturulmuş reformların yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Cezaevinde tutulan İslami dava mahkumları yeniden yargılanmalı”

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Cemil Genç, 1990’lı yıllarda derin yapılar ve kirli odaklar tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılanıp cezaevlerine atılan İslami dava mahkumlarının yeniden yargılanarak serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Genç ayrıca, toplumun çok ciddi katkısıyla günümüze kadar getirilen medreselere resmi statü verilmesi gerektiğin vurguladı.

“28 Şubat döneminde yaşanan hukuksuzlukların da giderilmesi lazım”

28 Şubat döneminde yaşanan hukuksuzlukların da giderilmesi gerektiğini belirten Genç, “28 Şubat’ta yapılan hukuksuzluklara karşı verilen haklar resmi bir statüye kavuşturulmalı. Yapılacak kanunla da güvence altına alınmalı.”şeklinde konuştu

Genç, son olarak, verilen hakların güvence altına alınmaması halinde bu hakların elden çıkma ihtimalinin her zaman var olduğuna dikkat çekti. (Zeki Aras - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.