banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Topçu Meydanı'na İlk Kepçe Darbesi Bakan Çelik'ten

Şanlıurfa Belediyesi’nce hazırlanan “Topçu Meydanı Düzenlemesi Projesi” düzenlenen törenle hayata geçirildi. Proje kapsamında Valilik binası ve çevresindeki kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların yıkılarak Topçu Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.  

     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, A. Emin Önen, Abdülkerim Gök, Şanlıurfa Eski Milletvekili A.Müfit Yetkin, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ilçe ve belde belediye başkanı, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende ilk yıkımı iş makinesine binen Bakan Faruk Çelik yaptı.

TOPÇU MEYDANI DÜZENLEMESİ “ORTAK AKIL HAREKETİNİN BİR ÜRÜNÜ”

        Topçu Meydanı’nda Yeşilkart Hizmet Bürosu olarak kullanılan Eski Tekel Binası Bahçesinde gerçekleştirilen törende yapılan açılış konuşmalarına, 12 Haziran Genel seçimlerinin ardından Urfa’da oluşturulan “Ortak Akıl Hareketi” damgasını vurdu.

       Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Nuri Okutan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik yaptıkları açılış konuşmalarında bu terime yer vererek, Urfa’da bundan sonra yürütülecek tüm projelerde “Ortak Akıl Hareketi”nin etkili olacağını vurguladılar.

     Şanlıurfa Belediyesi olarak Topçu Meydanı, Samsat Meydanı, 11 Nisan Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı Projeleriyle Urfa’nın büyük ihtiyacı olan meydanlara büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, “Şanlıurfalılar olarak bence bugün bir yıkım açılışında değil en önemli yapım açılışında bulunuyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e, milletvekillerimize, valimiz Nuri Okutan’a ve diğer emeği geçen herkese minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa’da ihtiyacı duyulan meydan projelerinden biri bugün başlamış oldu. İnşallah Samsat Meydanı, 11 Nisan ve Cumhuriyet Meydanı Projelerini tekek teker hayata geçireceğiz. Bunlar hayal bile edilemeyen projelerdi. Ancak Şanlıurfa artık her geçen gün bir değişim yaşıyor. Bu –Ortak Akıl Hareketinin-bir ürünüdür. Bu projede uygulanacak olan her aşama stkların ve halkın fikri alınarak projeye dahil edilecektir” dedi.

    Şanlıurfa’da yepyeni bir dönemin başladığını, Topçu Meydanı Düzenlemesi Projesini ise bu dönemin ilk icraatı olarak gördüklerini belirten Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Şanlıurfa’da ortak akılla yapılan yeni yatırımların bugün ilkini hayata geçiriyoruz. Belediyemiz, STK ve halkımızla birlikte hazırlanacak olan projenin temelini atmanın heyecanı yaşıyoruz. Çalışmamızın temelinde halka hizmet yatıyor. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’le çalışmanın ise farkını görüyoruz.” diye konuştu.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ise yaptığı açılış konuşmasında Şanlıurfa’da bugüne kadar oluşturulamayan “Ortak Akıl Hareketi”nin artık devreye konulduğu bir dönemin başladığını söyledi.

    Bakan Çelik, ”Şanlıurfa’da normal çalışma ile sorunların çözümü imkânsız. Şanlıurfa’nın sorunlarını çözmek isteyen idareciler mesainin dışında da kentin sorunlarıyla dertlenmeli ve bu sorunların çözümü konusunda çaba göstermelidir. Aksi takdirde Şanlıurfa olarak diğer illeri geçmemiz imkânsızdır” şeklinde konuştu.

   Daima halkın arasında halkla beraber olacaklarını vurgulayan Çelik, “4 yılda 400 projeyi bitirmek için çaba sarf ediyoruz. Topçu Meydanı bu projelerin ilki. Bu yüzden verdiğimiz sözün yerine getirilmesi için projenin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekir. Şanlıurfa’da çarpık yapılaşma ve kentleşmenin önüne geçmek zorundayız. Bu yüzden çarpık yapılaşmanın önündeki tüm yapıların yıkımını gerçekleştirip yenisini yapacağız. Bu konuda Belediyeye büyük görev düşüyor. Enkazı çok hızlı kaldırıp çalışmaya hemen başlamalıyız. Kentimizin en önemli sorunlarından biri olan Adli Tıp Kurumu konusunda yaşanan sorunu en kısa zamanda çözüyoruz. Şanlıurfa’nın sorunlarını her zaman her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Bu sorunların çözümü konusunda Başbakanımız bize gereken desteği veriyor”dedi.

   Yapılan açılış konuşmalarının ardından yıkıma geçildi. Şanlıurfa Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne bağlı iş makinesine binerek yıkımı bizzat başlatan Bakan Faruk Çelik’e Şanlıurfalılar sevgi gösterisinde bulundu. İlk yıkım Yeşilkart Bürosu olarak kullanılan yapıda başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.