banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

TOKİ'nin halka zorla konut sattığı iddia edildi

TOKİ tarafından mağdur edildiklerini iddia eden vatandaşlar Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ederek sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

Van’ın İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi Eski Sosyal Meskenlerin bulunduğu alanda Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaptırılan TOKİ Konutlarının hak sahipleri, konutların kendilerine zorla ve fahiş fiyatlara satıldığını iddia ederek, Van TSO yönetiminden yardım istedi. 

Konuyla ilgili olarak hak sahipleriyle bir toplantı gerçekleştiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “TOKİ Van’da yaşanan deprem sonrası hayatımıza girdi. Ancak geçen zaman içinde görülmüştür ki TOKİ halkı mağdur etmeye devam ediyor.  Maliyetinin çok üzerinde konut satışı yaparak, hak sahiplerine fahiş fiyatlarla konut satmaya çalışıyor. Zaten depremden kaynaklı binlerce insan TOKİ’ye borçlandırılmıştır. Ancak görülmektedir ki TOKİ bu yanlışında ısrarcı. Halka zorla maliyetinin çok üzerinde konut satmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Şerefiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm TOKİ Mağdurlarının sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirterek “Bunun için ilimiz siyasilerinin mağdur olan bu insanlara çözüm üretmesi gerekir. Aksi takdirde ilimizde binlerce TOKİ Mağduru ortaya çıkacak. Bu zorla yapılan bir işlemdir. Bunun önüne geçilmelidir.” dedi.

Toplantının ardından yapılacak tüm görüşmelere Van TSO olarak destek vereceklerini belirten TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sorunun Van milletvekilleri tarafından öncelikli olarak ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.