banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Tılfındır Tepesine Camii yapılsın
Urfalılar, Tılfındır tepesinin ismini “İftar”dan aldığı rivayet edilen tepe için aslına uygun bir camii yapılmasını talep ediyorlar.

Facebook’ta “Kardeş olan Arab Kürt Türk sahabeler tarafından Urfa feth edilirken sahabeler bu tepede iftar etmişlerdir bundan dolayı bu tepeye TILFINDIR tepesi denilmiştir buranın unutulmaması için buraya layık bir cami yapılmasını istiyoruz diyiyorsanız yetkililerin ilgilenmesi için paylaşalım” denilen mesaj dolaşıyor.

Bilindiği gibi Şanlıurfa Belediyesi tarafından “Tılfındır” tepesinin diğer yüzü “Kızılkoyun”daki evler istimlak edilerek turistik bir görünüme bürünecek.


TILFINDIR İSMİ NERDEN GELMİŞ?
Urfa, 639 yılında İyad b. Ganem komutasındaki İslâm ordusu tarafından, Bizanslıların elinden savaşsız olarak alınır.
Efsaneye göre, İslam ordusu kente girer, aylardan Ramazan olduğundan herkes oruçludur. Ordu, adı geçen tepenin üzerinde konaklar ve iftarını açar. O tarihten sonra bu tepeye, İftar tepesi anlamına gelen Arapça “TELL FUTUR” adı verilir. Bu isim, günümüze “TILFINDIR” olarak gelmiştir.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.