banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Teziç, Başörtüsü Yasağına da Katsayıya da Karşıymış
AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş'ın başkanlığındaki TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, dün eski YÖK başkanlarından Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i dinledi.

Alınan bilgilere göre görüşmede Teziç'e 'kürsüde özgürlükçü bir insan olduğu, ancak YÖK başkanlığında daha devletçi olduğu ve bunun bir çelişki olup olmadığı' soruldu. Teziç, bu eleştiriye "İdareci olarak kanunlara uygun hareket ettim. Ama çocukların başörtüsü noktasında serbestliği savundum. Bu uygulama bu düzeye getirilmemeliydi." karşılığını verdi. 'Katsayı uygulamasıyla alakalı YÖK başkanı iken bir çalışmasının olup olmadığı' sorusunun yöneltilmesi üzerine de şunları kaydetti: "Katsayı ile alakalı 6 sefer toplantı düzenledik. Ama bir eksik oyla bu düzenlemenin devam etmesi yönünde karar alındı. Arzum ve görüşüm, geçmiş dönemde olduğu gibidir. Katsayının kaldırılması noktasında da bir kısım çalışmalar YÖK başkanlığı dönemimde devam etti.''

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan komisyon sözcüsü İdris Şahin, Mesut Yılmaz'ın davet edilmesi konusu hakkında bilgi verdi. Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın, Yılmaz ile görüştüğünü ancak içeriğini bilmediklerini ifade ederek, "Yazılı olarak kendisini davet ettik. Gelip gelmemek noktasında henüz yazılı bir dönüşü olmadı. Bu ülkede başbakanlık yapmış bir büyüğümüzün bu komisyona gelip bilgi verip vermeyeceği konusu tamamen kendi tasarrufundadır." diye konuştu. Şahin, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in ifade vermeye istekli olmasına ilişkin soruya da, "Sayın Çiller'in de yurtdışında olduğunu, ekim ayı başında gelip mutlaka komisyona bilgi vermek istediğini biliyoruz." karşılığını verdi.

28 Şubat Alt Komisyonu, soruşturma kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile İstanbul Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı da dinleyecek.

'Karadayı, BÇG faaliyetlerini biliyordu'

Komisyon, dün Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak'ı da dinledi. Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın BÇG'den haberinin olmadığına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Ilıcak, Karadayı'nın sözlerinin doğruyu yansıtmadığını söyleyerek, "BÇG ile ilgili faaliyetleri bilmemesinin imkânı yok. Bununla ilgili belgeler çıktı." dedi. Gazetecilerin andıçlandığı belgeyi parlamenterliği döneminde kendisinin ortaya çıkardığını dile getiren Ilıcak, bu yüzden büyük baskılara maruz kaldığını söyledi. Sürekli teşhir edilmek suretiyle medyanın hedefinde tutulduğunu kaydetti.

Haber: HÜSEYİN KELEŞ ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.