banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

TBMM sınavında
TBMM'ye iş başvurusunda 'dul' kriteri TBMM Başkanlığı, uzman yardımcısı almak için açtığı sınav başvurusu için gerekli formda adayların "evli" ya da "bekâr" olmasıyla yetinilmeyip "Dul musun, ayrı mı yaşıyorsun?" diye çok özel sorular yöneltiyor.

Uzman yardımcısı olarak 40 kişinin seçileceği sınavın ön başvurusu için eğitim süresi en az dört yıl olan hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile aynı konularda eğitim veren ve bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurtdışındaki fakülte ya da yüksekokulu bitirmiş olmak gerekiyor. 
'BİZ HAZIRLAMADIK'

Başvurular önceki gün sona ererken, formlarda "medeni durumunuz" başlığını taşıyan bölümde "dul" ve "ayrı yaşıyor" şıkları ile "boy" ve "kilo" şıkları olması tepkilere neden oldu. Adaylar arasında bu sorular, "Meclis uzman alımı ya•ı 1 parken dul olma ya da ayrı yaı şama şıklarını işaretleyenleri I saf dışı mı bırakacak?" yorumlarına neden oldu. 

Meclis'te personelden sorumlu yetkililer ise sınav sorularının kendileri tarafından hazırlanmadığını açıkladı. Sınavlara ilişkin bilgi veremeyeceklerini söyleyen yetkililer "Bu tür sorular adayların hangi özelliğini ölçüyor?" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/tbmm-sinavinda-dul-musun-sorusu--320998h.htm#ixzz1Atv7KbGA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.