banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Tatvan'da hava destekli operasyon başlatıldı (Güncellendi)

Tatvan’da PKK’ye yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Tokaçlı köyü kırsalında PKK kamplarının olduğu tahmin edilen noktalar bombalanıyor.

Edinilen bilgiye göre, İki gün önce Bitlis-Tatvan, Van-Tatvan Karayoluna bomba yerleştirildiği ihbarı üzerine yollar trafiğe kapatarak bomba arama çalışması yapılmıştı. Günde binlerce aracın kullandığı yolda yapılan aramalar neticesinde 3 ayrı noktada yola döşemiş patlayıcı tespit edilerek imha edilmişti.

Yaşanan patlamalarda can kaybı yaşanmazken uzun süre kilometrelerce trafik kuyruğu oluşmuş, PKK’liler ve askerler arasında kırsal alanda kısa süreli çatışma yaşanmıştı.  Yaşanan olay üzerine bölgede operasyon başlatılmıştı.

Hava destekli yapılan operasyonlarda Tatvan’dan havalanan helikopterler, Tokaçlı (Kurtikan)köyü kırsalındaki PKK kamplarının olduğu değerlendirilen alanlar bombalanıyor.

Aralarında Bitlis milletvekili Mizgîn Irgat ve Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan’ın da olduğu bir grup bölgeye canlı kalkan eylemi yapmak için gitti. Hava destekli operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  (Menderes Beysülen-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.