banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

ŞUYERGEP'te konuşan Okutan; Mürşitpınar açılacak

Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu’nun (ŞUYERGEP) 8. Planlama ve Koordinasyon Toplantısı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başkanlığında Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Vali Nuri Okutan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve proje sorumluları katıldı.

 

Toplantıda 15.’si gerçekleştirilen EMİTT Fuarına Şanlıurfa’nın katılımıyla ilgili gerçekleştirilen etkinlikler hakkında Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki tarafından sunum yapıldı.

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanlarından Halil Çakallı, Şanlıurfa Yer altı Kaynakları ve Mevcut Durumu hakkında katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgi verdi.

 

Toplantının Değerlendirme konuşmasını sunum eşliğinde yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 8. Planlama ve Koordinasyon Toplantısının Şanlıurfa açısından çok önemli olduğunu belirterek, GAP Eylem Planının 2013 yılında tamamlanacağını ve Şanlıurfa’nın bu projeyle birlikte ekonomik anlamda daha da güçleneceğini söyledi.

 

GAP Eylem Planının tamamlanmasıyla sulanabilir tarım arazilerinin 900 bin hektara ulaşacağını ve bununla birlikte ürün deseninin çeşitleneceğini ifade ederek, “Yanı başımızda bulunan Harran ilçesinin tarımsal boyutunun öneminin yanı sıra dünyanın ilk üniversitesi Harran Üniversitesini de bünyesinde bulundurması ilimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Buradan baktığımızda bölgemizde çok sayıda tarım ürünü yetiştiriliyor ve bunlar ihraç edilerek Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Şanlıurfa konumu itibariyle neo stratejik bir bölge. Akçakale sınır kapısının faaliyete geçmesinin ardından ticari anlamda Suriye ve Türkiye arasında ekonomik ilişkilerimiz daha da güçlendi. Önümüzdeki günlerde Suruç ilçemizde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı da faaliyete geçecek. Ulaşım yönünden Suriye ile Şanlıurfa arasında çok büyük mesafe yok.  Dolayısıyla tarihi açıdan baktığımızda her iki ülkenin değerleri de aynı. Suriye sınırında Süleyman Şah Türbesi var. Komşuluk bağlarımız güçlü. Ekonomik açıdan baktığımızda GAP Bölgesinde tarıma dayalı fabrikalar kuruluyor. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ekonomik anlamda iyi bir sürece girmesinde Şanlıurfa’nın önemli bir etken olacaktır” dedi.

 

Toplantı katılımcıların gündem konularını soru ve cevap şeklinde konuşmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.