banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ŞUTİM ve Yeni Otogar projelerine dikkat çekti.

ŞUTİM ve Yeni Otogar projelerine dikkat çekti.

Şanlıurfa’da Belediye tarafından yapılacak olan Yeşildirek Köprülü Kavşağı ile ilgili polemikler sürüyor.

Her gün kamuoyuna farklı taraflardan farklı açıklamalar geliyor. Vatandaş kimin ne dediğini, ne demek istediğini bir türlü anlamıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimin kime ve neye hizmet ettiğini kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

Daha önce Yeşildirek Köprülü Kavşağı ile ilgili olarak bize danışılmadın diyen Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası bu kez, ‘yapılan açıklamalarla bir cepheleşme durumu meydana gelmiş’ diyerek geçmişte yapılan ŞUTİM ve Yeni Otogar projelerine dikkat çekti.

 

 

İşte Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası’ndan yapılan o açıklamanın tam metni; “Son günlerde yerel basında Yeşildirek köprülü kavşağı ile ilgili çeşitli çevrelerce yapılan açıklamalarla bir cepheleşme durumu meydana gelmiş ve bu durum polemiğe dönüşmüştür.

            01/04/2011 tarihinde konuyla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası olarak yapmış olduğumuz açıklama ve teknik değerlendirme ile ilgili çeşitli basın organlarında İnşaat Mühendisleri Odası ve şahsım maksatlı bir şekilde bu polemiğin içine çekilmek istenmiş ve bu polemikte taraf gösterilmeye çalışılmıştır.

            Şunu kesinlikle belirtmek isterizki; İnşaat Mühendisleri Odası ve şahsım bu konuda kesinlikle taraf değildir.Temsil ettiğimiz kurumun misyonu itibariyle böyle bir durumun olması da zaten mümkün değildir.

            İnşaat Mühendisleri Odası böylesi her konuda olduğu gibi bu konuda da objektif davranmış, kentimizin menfaatini düşünmüş ve Yeşildirek Köprülü Kavşağı Projesi ile ilgili teknik değerlendirmesini yapmış, bu projenin hayata geçmesiyle yaşanacak sıkıntıları dile getirmiş ve bu çerçevede alternatif çözüm önerilerini de ortaya koymuştur.

            Kentimizin menfaatini düşünmek sadece bir kurumun tekelinde değildir.Nitekim kentimizin menfaatine olduğu söylenen ŞUTİM ve Yeni Otogar projelerinin durumu ortadadır.

            Belediyemizden yapılan açıklamada odamızdan bu konuyla ilgili görüş alındığını ve şahsımın göreve yeni başlamış olduğumdan bu durumdan bihaber olabileceğim söylenmiştir. Oysa daha önceki dönemlerdeki odamızın kayıtlarında böylesi bir belgeye rastlanılmamıştır.

            Odamızın teknik değerlendirmesi sonucunda Yeşildirek Köprülü Kavşağı Projesi  9 metre yüksekliğinde olduğundan dolayı kentin içinde silüeti bozacağı, trafik güvenliği açısından riskli olduğu,teşkil edilen yan yolların toplu taşıma araçları ve şehir trafiğini aynı anda sevkedemeyeceği ve buna bağlı olarak ciddi trafik sıkışmaları meydana geleceği öngörülerinde bulunmuş ve buna alternatif çözüm önerisi olarakta; Çevre yollarının derhal işletmeye alınması noktasında ilgili kurumla birlikte çalışmaların ivedilikle yapılıp Yeşildirek kavşağından sonraki çevreyolu kavşağında dal-geç tarzında bir köprülü kavşak düzenlemesi önerilmiştir.Böylece şu anda Yeşildirek kavşağında trafik sıkışmasına neden olan ŞUTİM trafiği,Akçakale ve Harran ilçelerinden gelen trafik yükü, Akçakale sınır kapısından kaynaklı trafik yükü ile ŞUTİM ve çarşı merkezinden karaköprü yönüne gidecek trafik yükünün önemli bir kısmı çevreyollarından deşarj edilmek suretiyle Yeşildirek kavşağındaki trafik yükü büyük oranda hafifleyecek böylece burada bir köprülü  kavşak düzenlemesine gerek kalmayacaktır. Şehrimizi pas  geçecek olan araçlarında çevre yollarından tahliye edilerek şehir içine girişine gerek kalmayacaktır. Çevre yollarını işletmeye derhal alınması kentimizin trafiği açısından hayati önem taşımaktadır.

            İnşaat Mühendisleri Odası daha önce olduğu gibi şimdi ve bundan sonra yapacağı çalışmalarda ve bu tür olaylar  karşısındaki duruşunda kentimizin menfaatini her şeyin üstünde tutmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

                                                                                              İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI

                                                                                                  ŞANLIURFA İL TEMSİLCİLİĞİ         

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.