banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Susuz kalan halk eski su kuyularını faaliyete koydu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk yaralarını sarmaya başladı.

Meydana gelen çatışmalarda susuz kalan halk su ihtiyacını eski su kuyularıyla gideriyor.

Beş gündür susuz kaldıklarını ifade eden Veli Gözüngü, su ihtiyaçlarını karşılaması için su kuyularını faaliyete koymak zorunda kaldıklarını belirtti.

Su kuyularının 35 yıl önce yapıldığını söyleyen Gözüngü, “Uzun yıllardır kullanmadığımız su kuyumuzu tekrar faaliyete koyduk. İçinde kum vardı. Kumu boşalttık. Ardından faaliyete koyduk. Çevredeki komşularımızda kuyumuzdan istifade ediyor. Bir nebzede olsa su ihtiyacını giderebiliyoruz.” dedi.

Yaşanan çatışmalardan en çok mağduriyeti halkın yaşadığına dikkat çeken Gözüngü, “Bizi bu hale düşüren ve çaresiz bırakanlar kim olursa olsun hakkımızı helal etmiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan ekmek fırınlarının ekmek ihtiyacını karşılamaması üzerine halk tandır ekmeklerine yöneldi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.