banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Sürücülere kış lastiği uyarısı

Kış mevsiminde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle meydana gelen kazaların önlenmesi hakkında tavsiyelerde bulunan oto lastikçisi uzmanı Ahmet Ayat, soğuk havalarda lastiklerin sertleşmesi fren yapmayı engellediğini bu yüzden kış lastiğinin takılması gerektiği uyarısında bulundu.

Yaz lastiği ile kış lastiği arasındaki farka değinen Ayat, kış lastiğinde kayma riskinin çok daha az olduğuna dikkat çekerek kazaların önlenmesi için kış lastiğinin mutlaka kullanılması gerektiğin ifade etti.

Kış koşullarının ağır olması nedeniyle trafikte kaza riskinin artığını belirten Ayat,  “Araçlarda kayma ve kaza riski kış lastiği kullanmayanlarda daha sık görünmektedir. Kış memsiminde hava sıcaklığının düşmesiyle kullanılan yaz lastiklerinde sertleşmeler meydana gelir. Bu sertleşme de araçlarda fren yapmayı engellemektedir. Bundan dolayı sürücülere kışın, kış lastiği yazında yaz lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz.  Kış lastiği yumuşak olması ve desenlerinin biraz daha dişli olması yol tutuşunu daha iyi sağlıyor. Kaymayı önlediği için özelikle sürücülerimize kış lastiğini tavsiye ediyoruz.” ifadelerinin kullandı.

Ayat, son olarak sürücülere de tavsiyelerde bulunarak,  “Kış lastiğini karda ve buzlanmalarda kullanmakta fayda vardır. Özelikle zincir kullanılan araçlarda ön düzen arızası görülebilmektedir. Sürücülere özelikle araçlarının kış bakımını yapmalarını ve Araçların antifriz gibi bakımlarını ihmal etmemelerini öneriyoruz.”  İfadelerini kullandı.    (Yunus Sırat-Mustafa Kaynak/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.