banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Suruçlulardan Namazla Diriliş Konferansına yoğun ilgi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği Suruç temsilciliği tarafından 18/11/2013 Tarihinde Suruç Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Namazla Diriliş adı altında İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulunda okuyan öğrenciler için ayrı ayrı iki program düzenlendi. Suruç Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerin okuduğu Kurani Kerim Tilavetiyle başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği Suruç İlçe Başkanı İsmail YILDIZ bir konuşma yaparak amaçlarının gençlere Namaz Sevgisini aşılamak ve günümüz gençlerini kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi. Yıldız konuşmasında Suruç’ta gençlerin çoğunun namazdan bi haber yaşadığını hesabını Rabbimizin bizden soracağını bizim şuan içinde bulunduğumuz cahiliyetin Mekke’deki cahiliyetten daha kötü olduğunu belirtti. Amaçlarının Alnı Secdede Gençlerin Yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Program Namazla ilgili hazırlanmış Namaz Kıldın mı? adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar ve çeşitli kanal ve radyolarda program yapan Ahmet BULUT Hoca Peygamber Efendimiz namaz ile ilgili bilgiler verip ONU(sav) seviyorsak namazlarımızı kılmamız gerektiğinden bahsetti. Ahmet BULUT cenneti istiyorsak Mü’minun Suresindeki ilk ayetlere kulak vermemiz gerektiğinden bahsetti. Bugün her zamandan daha çok Peygamberimizi anlamaya ve O’nun gibi NAMAZ kılmaya hayatımızı ona göre yaşamaya ihtiyacımızın olduğunu söyledi. Araştırmacı- Yazar BULUT namaz seferberliğinin yapılması gerektiğini sözlerine ekleyerek Namaz Kardeşi olmamız için çevremizi namaza davet etmemiz gerektiğini söyledi. BULUT namazla ilgili okunması gereken kitaplardan bahsederek konuşmasını bitirdi. Programlar Ahmet BULUT’un kitaplarını imzalatmasıyla ve Öğrencilerle Namaz ile ilgili yapması gerekenleri anlatması ile son buldu…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.