banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Suruç'a gelen YPG'liler de sınır dışı edilecek

Kobani’de yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Türkiye`ye sığınarak Suruç Kapalı Spor Salonu’ndaki bekletilen YPG’lilerinden 64’ünün sınır dışı edilmesinin ardından geriye kalan 149 kişinin de Ceylanpınar Sınır Kapısından sınır dışı edileceği iddia edildi.

6 Ekim günü Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye`ye kaçan YPG’lilerin arasında bulunan kadın ve çocukların ise yetkililer tarafından Suruç Yatılı ilköğretim Okulu’na yerleştirildiği belirtildi.

Hatırlanacağı gibi; YGP`liler, çatışmaların şiddetlendiği 6 Ekim günü Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye`ye kaçmış ve spor salonunda bekletilmişlerdi. Yapılan görüşmelerin ardından Kobani`ye gitmeyi kabul eden 64 YPG`li Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan sınır dışı edilmiş Kobani`ye dönmeyi kabul etmeyen diğer YPG’liler söz konusu spor salonunda bekletilmişlerdi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.